Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ülkesi terör örgütlerince parçalanmış Başbakan: 'Kabul etmiyoruz'

/ Kaynak: AA
Ülkesi terör örgütlerince parçalanmış Başbakan: 'Kabul etmiyoruz'

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 'PKK, Türkiye topraklarında bulunuyor. Bizim topraklarımıza yönelik saldırıyı kabul etmiyoruz' dedi.

İbadi, Irak'taki Vali ve Vilayet Meclisi Başkanlarını kabulü sırasında yaptığı açıklamada, ülkesinin topraklarının Türkiye'ye karşı kullanılmasını kabul etmeyeceklerini belirterek, "Türkiye veya herhangi bir ülkeyle düşmanlık üzerine kurulu siyasetimiz de söz konusu değil ve sorunlarını kendi içinde çözmeli. Türkiye'nin güvenliğinde bir kusurunun meydana gelmesini de temenni etmeyiz. Bize karşı da aynı hissiyat içerisinde olmalarını istiyoruz ve Türkiye bugün Irak topraklarını hedef alıyor" ifadesini kullandı.
"PKK bizim değil Türkiye topraklarında bulunuyor" diyen İbadi, şöyle devam etti: "Türkiye'nin DAEŞ'e karşı uluslararası koalisyona katılma kararı aldığı ilk günden itibaren PKK'nın bulunduğu gerekçesiyle topraklarımıza saldırı düzenlemesi tutumuna şaşırdık. Türk güvenlik güçlerine yönelik terör saldırıları Türkiye'nin içinde meydana geldi. Bizim topraklarımızdan tek bir ağır silah atılmış olsaydı buna (hava operasyonu) asla itiraz etmezdim."
Irak güvenlik güçlerinin terör örgütü DAEŞ ile mücadelesine de değinen İbadi, şunları kaydetti: "Halk arasında savaşan gruplarla (DAEŞ) ile mücadele etmek yabancı bir orduyla mücadele etmekten daha kötüdür. DAEŞ'e karşı askeri operasyonların ülkeye büyük maliyeti oluyor. Bir tanksavar füzesinin maliyeti 50 Amerikan doları ve her keşif uçağının maliyeti 40 bin dolara ulaşıyor ki her gün 20 keşif operasyonu yapılıyor."
Ülkedeki elektrik kesintileriyle ilgili İbadi, "Su kaynağının azalması da elektrik üretimini etkiledi. Hava sıcaklıkların yükselmesine rağmen elektrik sistemlerini kapatmadık" dedi. İbadi, başta başkent Bağdat olmak üzere güney illerdeki elektrik kesintisi krizine karşı düzenlenen protesto gösterilerinin vatandaşların hakkı olduğunu belirtti. İbadi, "erken uyarı işareti" olarak nitelediği bu gösterilere katılanlara teşekkür etti. Ülkedeki ekonomik sıkıntıya da değinen Haydar İbadi, "Ülkenin içinde bulunduğu mali durumdan ötürü kemer sıkma politikasına devam ediyoruz" diye konuştu.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...