'Esad, Tahran'ın kırmızı çizgisidir'

'Esad, Tahran'ın kırmızı çizgisidir'

DÜNYA Haberleri

Geçen aylarda İran'ın bir imparatorluğa dönüştüğünü ilan eden İran lideri Hamaney'in danışmanı Velayeti, 'Esad, Tahran'ın kırmızı çizgisidir' dedi.

Katil Esad'ın İran için kırmızı çizgi olduğunu söyleyen İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in danışmanı Ali Ekber Velayeti, Suriye'de siyasi çözüm için İran ve Hizbullah'ınkiler dahil tüm yabancı savaşçıların ülkeden çıkması gerektiğini belirtti. Al Jazeera Arapça kanalına özel röportaj veren Velayeti, katil Esad'ın Suriye'de yönetimin başında olduğu müddetçe İran için bir kırmızı çizgi olmaya devam edeceğini söyledi.Bunun, sadece Suriye halkı, hükümetini ya da başkanını dış müdahale olmadan değiştirmeye karar verdiği zaman değişebileceğini belirten Velayeti tüm yabancı unsurların Suriye'den çıkması ve geride sadece Suriye hükümeti ve halkının kalması gerektiğini söyledi. Velayeti "Suriye'de bir siyasi çözüm isteniyorsa, krizin herhangi bir tarafına askeri destekte bulunanlar bu desteği durdurmak zorunda. İran Suriye'de siyasi bir çözümden yana. Ancak herkes silahını indirmeli ve savaşmaya son vermeli. Ondan sonra tüm Suriyeliler BM arabuluculuğunda diyalog masasına oturur ve bir sonraki adıma karar verir" ifadelerini kullandı. Velayeti İran ile P5+1 ülkeleri arasında nükleer müzakerelerde varılan anlaşmayla ilgili olarak da Varılan nükleer anlaşmanın ideal bir anlaşma olduğu söylenemez, fakat iyi bir anlaşma olmadığı da söylenemez' diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...