Filistin heyeti BM'de

/ Kaynak: AA
Filistin heyeti BM'de

DÜNYA Haberleri  / AA

Filistin Dışişleri Bakanı el-Maliki, işgalin sona erdirilmesi ve Filistin halkına korunma sağlanması için BMGK'da istişarelere başladıklarını belirtti.

Maliki, Filistin'deki diplomatik temsilcilerle gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Ramallah'taki Dışişleri Bakanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, Fransa'nın fikirlerinin hala masada olduğunu, Filistin tarafı ile BM Güvenlik Konseyi'ne karar tasarı sunulması konusunu takip etmekle yükümlü Arap Bakanlar Komitesi'nin, İsrail işgalini sona erdirmek ve Filistin halkına uluslararası korunma sağlanması için tüm konsey üyeleri ile istişareler başlattığını ifade etti.
Maliki, görüşmede temsilcilere, başta İsrail işgal yönetiminin koruması ve desteğindeki yerleşimci çetelerin devam eden saldırıları karşısında Filistin halkının korunması için Filistin'in, uluslararası platformlardaki siyasi ve diplomatik yönelimleri hakkında bilgi verdiğini aktardı.
- "Terörün en kötüsü bu"
"Yasa dışı terör gruplarını içeren yerleşim yerleri, terörün en kötüsüdür" diyen Maliki, bu grupların BM ve tüm ülkeler nezdinde terör örgütleri listesine alınması için çaba gösterdiklerini kaydetti.
Savaş suçlularının uluslararası adalete teslim edilmesi için Filistin yönetiminin çalışmalarını sürdürdüğüne işaret eden Maliki, İsrail hükümetinin ise gösterdiği tavır ile hiçbir şekilde işgali bitirme, yerleşim inşasını durdurma, yerleşimci terörüne son verme niyeti bulunmadığını, aksine yerleşimcilere suç işlemeleri konusunda yardım ettiği, onları kışkırttığı ve koruduğunu gösterdiğini aktardı.
Filistin Dışişleri Bakanı Maliki ayrıca, İsrail'in işlediği suçlar konusunda sadece basına demeç verilmesi ile yetinilmemesini, barışçıl çözüm bulunması için etkin şekilde çalışılmasını istedi.
Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, geçen mart ayında, Ortadoğu barışı için çerçeve çizecek muhtemel bir BM Güvenlik Konseyi kararı konusunda muhataplarıyla görüşeceklerini söylemişti.
Batı Şeria'nın Nablus kentinde 31 Temmuz günü Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere ait bir evi kundaklaması sonucu 18 aylık bir bebeğin yanarak ölmesi ile bölgede artan gerginlik hala devam ediyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...