Nijerya'da bombalı saldırı: 47 ölü

/ Kaynak: AA
Nijerya'da bombalı saldırı: 47 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Nijerya'nın Borno eyaletinde pazar yerine yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 47 kişi öldü, 60'tan fazla kişi de yaralandı.

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde düzenlenen bombalı saldırıda 47 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi
Yetkililer, Sabon Gari köyünde pazar yerine yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 47 kişinin öldüğünü, 60'tan fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.
Saldırıyı henüz üstlenen olmadı ancak yetkililer, Boko Haram örgütünü sorumlu tutuyor.
Köy sakinlerinden Jubrilla Musa da "Patlama, pazarın kalabalık bir köşesinde meydana geldi. Şimdiye kadar olay yerinden 47 cesedi taşıdık" dedi.
Musa, saldırıda yaralananların yaklaşık 65 kilometre uzaklıktaki Biu Hastanesi'ne kaldırıldığını sözlerine ekledi.
Adı yerel Hausa dilinde "Batılı tarzda eğitim yasaktır" anlamına gelen Boko Haram, yaklaşık 160 milyon nüfusuyla Afrika'nın en kalabalık ülkesi Nijerya'nın kuzeyinde 2002 yılında kuruldu. Örgütün, liderleri Muhammed Yusuf'un 2009'da gözaltındayken ölmesinin ardından başlattığı kitlesel şiddet eylemlerinde 20 binden fazla kişi yaşamını yitirdi, binlercesi de yerlerinden oldu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...