Muhalifler İran ve Hizbullah'ı vurdu

/ Kaynak: AA
Muhalifler İran ve Hizbullah'ı vurdu

DÜNYA Haberleri  / AA

Fetih ordusuna bağlı Ahrar-ı Şam birlikleri, İran ve Hizbullah milislerinin de içerisinde bulunduğu Fua ve Kafrayya köyüne saldırdı.

Fetih ordusuna bağlı Ahrar-ı Şam birlikleri, Suriye'deki bazı bölgelerde yapılan ateşkesin uzatılması için rejim adına muhaliflerle görüşen İran heyeti müzekkerelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fua'ya ağır silahlarla saldırdı.
Ahrar-ı Şam'ın saha komutanlarından Ahmed Seyid Ali, "Ahrar-ı Şam'a bağlı birliklerin İdlib'in kuzeydoğusunda yer alan rejimin kontrolündeki İran ve Hizbullah milislerinin de içerisinde bulunduğu Fua ve Kafrayya köyüne ağır silahlarla saldırdığını" söyledi.
Muhalif birliklerin mutfak tüpünden bozma "cehennem'' adı verilen toplarla, havan topu ve yerli sanayi yapımı füzelerle Fua köyüne saldırdığını belirten Ali, şöyle devam etti:
"Ahrar-ı Şam yetkilileri ile Esed yönetimi adına gelen İran heyeti arasında, Zebadani ilçesi ile Fua ve Kafrayya köyleri için sağlanan ateşkesin uzatılması müzakereleri başarısızlıkla sonuçladı. Bundan dolayı birliklerimiz tekrar Fua ve Kafrayya köylerine saldırdı. Söz konusu köylerin denetimi sağlanana kadar operasyonlarımız devam edecek."
- "Rejim havadan Fua ve Kafrayya'ya yiyecek, tıbbi malzeme ve mühimmat atıyor"
Şii milislerin içinde bulunduğu Fua köyünü kuşatan cephe hattındaki Fetih Ordusunun saha komutanlarından Muhammed Hatib, orduya ait helikopterlerin Fua'da rejim askerlerine yiyecek, tıbbi malzeme ve mühimmat attığını ifade etti.
Esed güçlerinin, muhaliflerin kuşatması altındaki Fua ve Kafrayya köylerine havadan yardım ulaştırdığının altını çizen Hatib, "Fua ve Kafrayya köylerinde rejim güçlerinin safında savaşan Lübnan Hizbullah'ı, İran Devrim muhafızları ile diğer milletlerden savaşçılar var" dedi.
Ülkenin güneybatısındaki Zebadani ile Şii nüfusun çoğunlukta olduğu kuzeybatısındaki Kafraya ve Fua köyleri için sağlanan 48 saatlik geçici ateşkesin uzatılması konusunda yürütülen müzakerelerde anlaşma sağlanamamış. Müzakerelerin başarısızlıkla sonuçlanma nedeninin, İran tarafının Zebadani ve çevresindeki sivil halkın tehcir edilmesi konusundaki ısrarı olduğu ifade edilmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...