Almanya'da 23 islamofobik saldırı

/ Kaynak: AA
Almanya'da 23 islamofobik saldırı

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya'da camilere ve Müslümanlara ait binalara bu yıl Ocak-Haziran döneminde 23 saldırının gerçekleştiği bildirildi.

Alman hükümetinin Sol Parti'nin soru önergesine verdiği ve "Die Welt" gazetesinde yer alan cevapta, Almanya'da 2015'in ilk 6 ayında camilere ve Müslümanlara ait diğer binalara 23 saldırının gerçekleştiği ifade edildi.
2014 yılında toplam 45 saldırının gerçekleştiğine işaret edilen gazetenin haberinde bu yıl da saldırıların aynı şekilde devam etmesi ve şimdiye kadar bildirilmeyen olayların ortaya çıkması durumunda 2015 yılında Müslümanlara ait binalara yapılan saldırıların 2014 yılındaki sayıyı geçebileceği kaydedildi.
Ülkede Ocak-Haziran döneminde çoğu Thürigen eyaletinde olmak üzere 64 İslam karşıtı gösteri yapıldığına işaret edilirken, verilerin yetersiz olması sebebiyle bu sayının geçen yıl yapılan İslam karşıtı gösterilerle kıyaslanamayacağı belirtildi.
Almanya'da Müslümanlara yapılan saldırıların sayılarının özel olarak kayıt altına alınmadığı için sayılarla ifade edilemediği bildirildi.
Sol Parti Federal Meclis Milletvekili Ulla Jelpke, polis kayıt uygulamasını eleştirerek, İslam düşmanlığı suçlarının nefret ve siyasi suçlar bölümümde özel olarak kayıt altına alınmadığı için bu suçların boyutunun "karanlıkta" kaldığını ifade etti.
Alman Polis Sendikası Başkan Yardımcısı Jörg Radek, siyasi suçlar bölümünde İslam düşmanlığının da yer alabileceğini ancak şimdiye kadar bunun için kriterlerin eksik olduğunu savundu.
Radek, Yahudi düşmanlığı suçlarının sayıldığına dikkati çekerek, bunun Müslümanlara karşı işlenen suçlarda da mümkün olması gerektiğini kaydetti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...