Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

BM'den Çin'e şeffaflık çağrısı

/ Kaynak: AA
BM'den Çin'e şeffaflık çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

BM Tehlikeli Maddelerin İmhası Özel Raportörü Başkut Tuncak, yaşnan felaketin araştırılması noktasında Çin'e 'şeffaf davranma' çağrısında bulundu.

BM'nin Türk raportörü Tuncak, yaptığı yazılı açıklamada, "Çinli yetkililer, ülkelerindeki tehlikeli maddeler ve atıklar hukukunun, uluslararası insan hakları standartlarına uygunluğunu değerlendirmeli" ifadesini kullandı. Çin'e 'kamuyu aydınlatma' ve 'şeffaflık' bağlamında eleştiri getiren Tuncak, "Halkın sağlık ve güvenlik noktasında bilgi almasının engellenmesi ve basın özgürlüğünün kısıtlaması, derin bir şekilde rahatsızlık edici bir durum. Bu da özellikle felaketten etkilenen insan sayısının artması riskini doğuruyor" uyarısında bulundu. Tiencin kentinin liman bölgesinde tehlikeli maddelerin tutulduğu lojistik depoda, 12 Ağustos'ta meydana gelen patlamada 114 kişi hayatını kaybetmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...