İngiltere'deki gösteri uçuşu kazasında ölenlerin sayısı '11'e yükseldi'

İngiltere'deki gösteri uçuşu kazasında ölenlerin sayısı '11'e yükseldi'

DÜNYA Haberleri

İngiltere'de emniyet yetkilileri, meydana gelen uçak kazasında ölü sayısının 11'e yükseldiğini söyledi

İngiltere'de emniyet yetkilileri, Shoreham Havacılık Fuarı'nda bir uçağın otoyoldaki araçların üzerine düşmesiyle yaşanan kazada ölenlerin sayısının 11'e yükseldiğinin düşünüldüğünü açıkladı.
Doğu Sussex Emniyet Müdür Yardımcısı Steve Barry, bu sayının daha da yükselebileceğini ekledi. Kaza Cumartesi günü meydana gelmişti. Kaza ardından Hawker Hunter tipi savaş uçağının düştüğü A27 otoyolu trafiğe kapatılmıştı.İngiltere'nin Batı Sussex bölgesinden geçen otoyol, Shoreham Havalaanı'nın kuzeyinde bulunuyor.
Kaza alanındaki çalışmalar sürüyor.
Ölenlerin cesetlerinin kaza alanından çıkartılmasına Pazartesi günü de devam edileceği belirtiliyor.
Fuarda ilk kaza değil
Shoreham Havacılık Fuarı ilk kez bir kazaya tanıklık etmiyor. 2007 yılının Eylül ayında da, James Bond filmlerinde de dublorlük yapan Brian Brown, kullandığı 2. Dünya Savaşı'ndan kalma Hurricane tipi uçağın düşmesi sonucu ölmüştü. Cumartesi günü Hawker Hunter tipi savaş uçağı ise İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAF) tarafından ilk kez 1951'de kullanılmıştı.
Uçağın 1950 ve 60'lı yıllarda operasyonlarda kullanıldığı yerler arasında Malezya ve Süveyş Yarımadası da vardı.
Hawker Hunter'ın iki koltuklu versiyuonu İngiliz ordusunca hala eğitimlerde kullanılıyor.


Kaynak: BBC Türkçe

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...