Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Pakistan'dan Hindistan'a gözdağı

/ Kaynak: AA
Pakistan'dan Hindistan'a gözdağı

DÜNYA Haberleri  / AA

Pakistan Başbakanı'nın Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Danışmanı Aziz: 'Pakistan nükleer bir güç olarak kendisini nasıl savunması gerektiğini bilir'

Pakistan Başbakanı'nın Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Danışmanı olan, aynı zamanda fiili Dışişleri Bakanı Sertaj Aziz, Hindistan'ın bölgede süper güç tavrıyla hareket ettiğini belirterek, "Pakistan da nükleer bir güç olarak kendisini nasıl savunması gerektiğini bilir" dedi. Aziz, bugün iki ülke yetkililerinin yapması planlanan görüşmelerin iptal edildiğinin duyurulmasının ardından Pakistan'da yayın yapan Dawn televizyonuna konuştu. Sertaj Aziz, Hindistan'ın diyalog için kendi şartlarını dayattığını söyledi. Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin bölgesel süper güç tavrı ile hareket ettiğini, bunun da Pakistan ile görüşme zeminini zedelediğini ifade eden Aziz, "Hindistan, oyunu kendi şartlarına göre oynamak istiyor. Normalleşme görüşmelerinde sadece kendi istedikleri konu başlıklarının tartışılmasını talep ediyor" diye konuştu. Keşmir sorununun Hindistan ile ilişkilerde vazgeçilemez bir başlık olduğunu hatırlatan Aziz, "Eğer Keşmir bir sorun değilse Hindistan neden Keşmir'in işgal altında tuttuğu kısmında 700 bin asker barındırıyor" ifadesini kullandı. Hindistan istihbarat teşkilatının Pakistan topraklarında terörü desteklediğine dair ellerinde kanıtlar olduğunu öne süren Aziz, şunları söyledi: "Hindistan bölgesel süper güç olduğu düşüncesi ile hareket ederse Pakistan nükleer bir güç olarak kendisini nasıl savunması gerektiğini bilir. Hindistan istihbarat teşkilatının Pakistan'da hangi olaylara karıştığına dair ellerimizde kanıtlarımız var. Hindistan da Pakistan'ı kendi topraklarında teröre destek vermekle suçluyor ancak bizimle herhangi bir kanıt paylaşmaya yanaşmıyor. Onların bu tavrı propagandadan ibaret. Öyle olmasa delilleri bizimle paylaşırlardı."
- Görüşme iptal edildi
Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi, geçen ay Rusya'nın Ufa kentinde düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü zirvesi sırasında görüşmüş ve iki ülke üst düzey güvenlik yetkililerinin Yeni Delhi'de bir araya gelerek, sorunları ele almasını karalaştırmıştı. Ufa'daki toplantının ardından Keşmir'de sınır çatışmaları artmış, her iki tarafta da sivil kayıplar meydana gelmişti. Pakistan Dışişleri Bakanlığı, Yeni Delhi Büyükelçiliği tarafından Sertaj Aziz onuruna verilecek resepsiyona davet edilen Keşmirli ayrılıkçı liderlerin Aziz ile görüşeceğini açıklamış, Hindistan Dışişleri Bakanlığı da bunun uygun olmadığının Pakistan tarafına bildirildiğini ifade etmişti. Pakistan tarafı da bu tavsiyeyi reddettiğini açıklamıştı. Hindistan Dışişleri Bakanı Sushma Swaraj'ın iki ülke arasında yapılacak güvenlik toplantısı öncesi Pakistan'ın Keşmirli liderlerle görüşme olmayacağına dair kendilerine güvence vermesini istemesinin ardından da Pakistan şartlar öne sürüldüğü gerekçesi ile bugün yapılması planlanan görüşmeyi iptal ettiğini duyurmuştu.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...