Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Nijer'de terör saldırısı: 3 ölü

/ Kaynak: AA
Nijer'de terör saldırısı: 3 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Nijer'de Boko Haram örgütünün Abadam kentine bağlı bir kasabaya düzenlediği saldırıda 1'i asker 3 kişi hayatını kaybetti.

Kent yetkilisi İbrahim Yura, Boko Haram'ın ihtiyaçlarını sağlamak için ülkenin güneydoğusunda Nijerya sınırına yakın Abadam'a bağlı bir kasabaya baskın düzenlediğini söyledi. Kasaba sakinlerinin ihbarı üzerine Nijer askerlerinin kasabaya konuşlandığını belirten Yura, çıkan çatışmada 1 askerin hayatını kaybettiğini, militanların da 2 sivili öldürdüğünü kaydetti. Çatışmadan sonra askeri uçakların Diffa ile Bosso kentlerine yakın Nijerya sınırındaki askeri bölgeye operasyon düzenlediği belirtildi. Öte yandan askeri yetkililer, Boko Haram'a karşı oluşturulan müdahale gücünün bir an önce başlaması gerektiğini vurguladı. Çad, Nijer, Nijerya, Kamerun ve Benin, Boko Haram ile mücadele kapsamında Ortak Çok Uluslu Müdahale Gücü (MNJTF) oluşturmuştu. Müdahale gücü görev başladığında, Boko Haram ile silahlı grupların saldırılarına maruz kalan bölgelerde güvenliğin, istikrarın ve insani yardımın sağlanması için çalışacak.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...