Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Temimi'ye destek

/ Kaynak: AA
Temimi'ye destek

DÜNYA Haberleri  / AA

Batı Şeria'nın Ramallah kentinde İsrail askerinin gözaltına almaya çalıştığı 12 yaşındaki Muhammed et-Temimi'nin ailesine çok sayıda kişi destek oldu.

Yerli ve yabancı aktivistlerden oluşan onlarca kişi, Temimi ailesinin evinin yakınlarında çadır kurarak aileye destek verdi.
Aktivistlerden Muhammed et-Temimi, yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin aile fertlerini gözaltına almasına izin vermeyeceklerini belirterek, "İsrail makamlarının yapması gereken aile fertlerini gözaltına alma kararı çıkarmak yerine çocuğa saldıran İsrail askerine mukayyet olmaktı" dedi.
Öte yandan, İsrail askerinin Temimi'ye vahşice saldırması ve bedeninin çeşitli yerlerinde morluklara neden olması Filistin Dışişleri Bakanlığı tarafından kınandı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, İsrail askerlerinin sürekli işlediği bu ihlallerin içinde bulundukları ahlaki çöküşü gösterdiği kaydedildi.
Alçılı koluna ve haykırışlarına rağmen bir İsrail askerinin, kayaların arasında sıkıştırdığı küçük Temimi, annesi ve 2012'de "İsrail askerine kafa tutan Filistinli kız" olarak dünya gündemine gelen ablası Ahed'in yoğun çabası sonucu gözaltına alınmaktan kurtulmuştu.
İşgale karşı direnen Temimi ailesi, 2009'dan bu yana ayrım duvarını protesto için düzenlenen haftalık gösterilere katılıyor.
Her hafta cuma namazının ardından düzenlenen Ayrım Duvarı ve yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri inşasının protesto edildiği gösterilere İsrail askerleri, gerçek ve plastik mermi, göz yaşartıcı gaz, sis bombası kullanarak müdahale ediyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...