Hillary Clinton'dan e-posta açıklaması

Hillary Clinton'dan e-posta açıklaması

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Eski Bakanı Hillary Clinton, dışişleri bakanlığı döneminde özel elektronik posta hesabı kullanmasıyla ilgili konuştu.

Demokratik Parti'den başkan aday adayı olan Clinton, Associated Press haber ajansına verdiği röportajda, bakanlık görevi sırasında özel elektronik posta hesapları kullanmasının adaylık kampanyasını olumsuz etkilemediğini söyledi.


Clinton, "Özel elektronik posta hesabı kullanmanız nedeniyle neden özür dilemiyorsunuz" sorusuna, "Yaptığım izin verilmiş bir şeydi, Dışişleri Bakanlığı buna izin veriyordu, bunu doğruladı" yanıtını verdi.


"Gizli olarak sınıflandırılmış herhangi bir bilgi almadım ve göndermedim" diye konuşan eski Dışişleri Bakanı, istihbarat kurumları arasında hangi belgelerin gizli olarak sınıflandırılacağı konusunda tartışma olduğunu savundu.


Söz konusu elektronik hesapla yazdığı yazışmaların bulunduğu 55 bin sayfalık dökümanı tartışmalar üzerine geçen yıl Dışişleri Bakanlığına teslim eden Clinton, yazışmaların cezai soruşturmadan değil, güvenlik incelemesinden geçtiğini ifade etti.


Hillary Clinton'ın, dışişleri bakanı olarak görev yaptığı dönemde, bakanlığın resmi elektronik posta adresi yerine, kişisel hesabını kullanması tartışmalara neden olmuştu. Clinton da tartışmaların ardından bakanlığa 55 bin sayfa içeren dokümanı teslim etmişti.


ABD Dışişleri Bakanlığı, geçtiğimiz mayısta, Clinton'ın 2012 yılında ABD'nin Bingazi Konsolosluğuna yapılan kanlı saldırıya ilişkin 900 sayfayı bulan 296 adet yazışmasını açıklamış, geri kalan yazışmaları da 30 Haziran'dan başlayarak her 30 günde bir gruplar halinde kamuoyuna açıklamaya devam etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...