Iraklı Şii liderden çağrı: Türk işçilerini serbest bırakın

Iraklı Şii liderden çağrı: Türk işçilerini serbest bırakın

DÜNYA Haberleri

Irak'taki en büyük Şii otorite olan Ali Sistani ve Mukteda es-Sadr, 18 Türk işçinin kaçırılmasını şiddetle kınayıp, serbest bırakılmalarını istedi.

Irak'taki en büyük Şii otorite olan Ali Sistani ve Mukteda es-Sadr, 18 Türk işçinin kaçırılmasını şiddetle kınayarak, en kısa süre içerisinde serbest bırakılmalarını istedi. Sistani'nin ofisinden yapılan açıklamada, önceki gün sosyal medyada yayınlanan görüntülere atıfta bulunarak, “İşçileri kaçıranların İmam Hüseyin'e tabi olduklarını iddia edip böyle bir yaklaşım sergilediler. İşçiler tamamen suçsuz. Bölgedeki trajik durumlarla ilişkileri yok” dendi. İşçilerin rehin alınmasının ahlak dışı olduğu belirtilen açıklamada, “Yasa ve din ile hiç bağdaşmayan bu eylemi şiddetle kınıyoruz” ifadelerine yer verildi. Sistani açıklamasında, “Bu işten derhal vazgeçilmesi gerekiyor çünkü, yapılan davranış İslam dinini ve Şiiliği kötülüyor. Aynı zamanda devletin heybeti zedelenip, seçilmiş hükümetin ise zayıflatılmasına sebep olacaktır” dendi. 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...