Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD, Rusya'yı 10 günde 3'üncü kez aradı

/ Kaynak: AA
ABD, Rusya'yı 10 günde 3'üncü kez aradı

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Rus mevkidaşı Lavrov ile Suriye'deki savaşı ele alan telefon görüşmesi yaptı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Suriye'deki savaşı ele alan telefon görüşmesi yaptı. Rusya, savaşın başladığı 2011 yılından bu yana halkını katleden Esed'in en büyük destekçisi. ABD ise, Rusya'nın Esed'i desteklemeye devam etmesi halinde, Suriye'deki savaşın son bulmayacağını düşünüyor.
"Esed'e destek, çözümden uzaklaştırıyor"
- ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kerry, Rus mevkidaşı Lavrov ile telefon görüşmesinde, Rusya'nın Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'e devam eden desteğinin savaşı şiddetlendirme ve uzatma riski oluşturduğunu, Suriye'deki savaşa gerçek bir siyasi geçişle çözüm bulmaya odaklanmadıkça aşırılıkla mücadele ortak hedeflerinin altının kazılmış olacağını açıkça ifade etti.
"Esed asla inandırıcı değil"
- "Esed'in asla inandırıcı bir üyesi olamayacağı" 60'dan fazla ülkenin katıldığı uluslararası koalisyonun DAEŞ'le mücadelesine yönelik ABD'nin taahhüdünü yineleyen Kerry, ayrıca DAEŞ karşıtı çabalarda Rusya'nın yapıcı rolünü memnuniyetle karşılayacaklarını bildirdi.
- 10 günde 3'üncü telefon
Kerry, Suriye'deki savaşa askeri bir çözümün bulunmadığına vurgu yaparak, savaşın, Esed'in yer almadığı siyasi dönüşümle sadece sona erdirilebileceğini kaydetti. Kerry, Lavrov'la Suriye konusunda son 10 gün içinde 2 görüşme daha yapmıştı. ABD yönetimi, son zamanlarda, Rusya'nın Suriye'ye askeri yardımda bulunmasına dair haberlerden endişe duyduklarını dile getiriyordu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...