Halep'te 2 günde 67 sivil katledildi

/ Kaynak: AA
Halep'te 2 günde 67 sivil katledildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye ordusunun Halep'te muhaliflerin kontrolünde olan bölgelere dünden bu yana düzenlediği hava saldırılarında 67 kişinin öldüğü belirtildi.

Suriye ordusunun Halep'te muhaliflerin kontrolünde olan bölgelere dünden bu yana düzenlediği hava saldırılarında 67 kişinin öldüğü ifade edildi. Halep'te sahra hastanesi yetkililerinden aldığı bilgiye göre, orduya ait helikopterin dün Halep'te muhaliflerin kontrolündeki Meşhed mahallesine düzenlediği saldırıda 45, bugün kentin Şear, Kelese ile Salihin mahallesine düzenlediği saldırılarda ise 22 kişi öldü, 30 kişi yaralandı.
Rejimin Halep'te muhaliflerin kontrolünde sivillerin yaşadığı bölgelere dünden bu yana yoğun bir şekilde saldırdığını kaydeden yetkililer, birçok sahra hastanesinin acil kan ve tıbbi malzemeye ihtiyaç duyduğunu aktardı.
Sivil savunma yetkilileri de saldırılarda çok sayıda yerleşim yerinin yıkıldığını, ekiplerin enkaz altındakilere ulaşmaya çalıştığını söyledi.
Kentteki hayat şartlarının kötü olduğunu, halkın saldırılar nedeniyle yeniden güvenli bölgelere kaçmaya başladığını vurgulayan yetkililer, rejimin hava saldırıları nedeniyle bazı yerlerde enkaz kaldırma çalışmalarının sağlıklı yürütülemediğini bildirdi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...