Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fas, İsrail zulmüne sessiz kalmadı

/ Kaynak: AA
Fas, İsrail zulmüne sessiz kalmadı

DÜNYA Haberleri  / AA

Fas'ın başkenti Rabat'ta yüzlerce kişi, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını kınamak için gösteri düzenledi.

Filistin'in Rabat Büyükelçisi Zuheyr eş-Şenn'in de katıldığı gösteride, "Kudüs ve Mübarek Aksa İçin Faslılar", "Siyonist Yapıyla Normalleşmeye Karşı Faslılar" ve "İsrail ve Siyonistlerle Normalleşmeye Hayır" yazılı pankartlar taşındı. Gösteride atılan sloganlarda, Filistin'deki direniş tebrik edilirken, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları ve Fas ile İslam dünyasının İsrail ile normalleşmesi kınandı.
Ayrıca, Faslı yetkililerden İsrail ile her türlü normalleşmeyi yasaklayan acil bir yasa çıkarılması istendi.
Filistin İçin Ulusal Çalışma Grubu Koordinatörü Abdulkadir el-Alemi, gösteride yaptığı konuşmada, "İsrail'in Mescid-i Aksa'yı zamansal ve mekansal bölme çabası, onun Mescid-i Aksa'yı tamamen ele geçirmek için attığı bir adımdır" dedi.
İsrail'in tamamen boykot edilmesi çağrısında bulunan Alemi, "İsrail ile normalleşmek siyonizmin suçuna ortak olmaktır" ifadesini kullandı.
Demokratik Sol Federasyonun Ulusal Koordinatörü Abdurrahman bin Amr da Fas ve Arap ülkeleri ile İsrail arasında her türlü normalleşmeye karşı gelinmesi çağrısında bulundu.
"Emperyalist güçlerin desteğiyle Filistin ve Mescid-i Aksa'ya yönelik sürekli devam eden siyonist saldırıları kınamak için bu gösteri uygundur" diyen bin Amr, tarihi ve uluslararası meşruiyete saygı duyulmasını ve bu adil davanın desteklenmesini istedi.
Fas Filistin Mücadelesini Destekleme Derneği Başkanı Muhammed Bencelun Endelusi ise bu gösteriyle Filistin'de yaşananlara sessiz kalanlardan hesap sorulmasının istendiğini dile getirdi.
Tevhid ve Reform Hareketi Başkanı Abdurrahim eş-Şeyhi de halk tarafından Arap ve İslam ülkeleri yöneticilerine Filistin'e ve Filistin davasına destek olmaları ve gerçek manada destekleyici tutum sergilemeleri için baskı yapılması gerektiğini söyledi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...