ABD, 10 bin Suriyeliyi kabul edecek

/ Kaynak: AA
ABD, 10 bin Suriyeliyi kabul edecek

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ülkesinin bu sene ve gelecek senelerde alacağı sığınmacı sayısının artacağına işaret etti.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ve Kerry Berlin'deki Dışişleri Bakanlığı Konuk Evi'nde bir araya geldikten sonra, ortak basın toplantısı düzenledi. Dünyanın diğer bölgelerinden de sığınmacılar kabul ettiklerine işaret eden Kerry, "Gelecek sene en az 10 bin Suriyeli sığınmacıyı kabul edeceğimizin altını çizmek istiyorum, bu üst tavan değil, taban sayı. Diğer ülkelerden de sığınmacılar kabul ediyoruz. Gelecek yıl hedefimiz 100 bin sığınmacıyı kabul etmek. Eğer yapabilirsek daha çok sığınmacı kabul edeceğiz" diye konuştu. Suriye krizinin çözümünde Almanya'nın aldığı rolü ve üstlendiği liderliği de takdirle karşıladığını bildiren Kerry, "Suriye rejimine Rusya veya başka bir ülke tarafından devam eden askeri destek radikallerin güçlenmesine ve Esed'in çözüm konusunda yolları tıkamasına yol açıyor" dedi. Kerry, Rusya'yı Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed üzerindeki etkisini kullanarak siyasi çözüme zorlaması yönünde uyararak, "Bir çok defa söylediğimiz gibi ve bugün de onayladığımız gibi (Suriye'de) askeri çözüm yok, aksine siyasi çözüme ihtiyaç var" ifadesini kullandı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...