Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Katil Esad güçleri 'pazar' katliamlarını sürdürüyor

/ Kaynak: AA
Katil Esad güçleri 'pazar' katliamlarını sürdürüyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Katil Esad güçleri Halep'te muhaliflerin kontrolünde bulunan Şear mahallesindeki çarşıya 'Fil' adı verilen füzeyle saldırmasında 25 kişi öldü.

Suriye ordusuna ait savaş uçağının Halep'te muhaliflerin kontrolünde bulunan Şear mahallesindeki çarşıya "Fil" adı verilen füzeyle saldırmasında ilk belirlemelere göre 25 kişinin öldüğü, 40 kişinin yaralandığı bildirildi. AA muhabirinin Halep'teki sahra hastanesi yetkililerinden aldığı bilgiye göre, orduya ait savaş uçağının Halep'te muhaliflerin denetiminde olan Şear mahallesindeki çarşıya saldırması sonucu 25 sivil hayatını kaybetti, 40 kişi de yaralandı. Yaralıların beldedeki sahra hastanelerine kaldırıldığını ifade eden yetkililer, sağlık ve sivil savunma ekiplerinin Şear mahallesinde saldırıda yıkılan evlerin enkazından ölü ve yaralıları kısıtlı imkanlarla çıkarttığını dile getirdi. Yetkililer, çok sayıda yaralının durumunun ciddi olduğunu ve sahra hastanesinin acil kan ve tıbbi malzemeye ihtiyaç duyduğunu aktardı.
- Rejim Fil füzesiyle saldırdı
Bu arada sivil savunma ekipleri de rejimin hava saldırısı nedeniyle çarşıda yangın çıktığını ve yangının itfaiye ekiplerince söndürüldüğünü ifade ederek ''Esed güçleri Şear'da halkın yoğun olarak alış veriş yaptığı çarşıya savaş uçağından atılan Fil füzesiyle saldırdı. Çarşıda can pazarı yaşandı'' dedi. Şear'daki yerel medya aktivisti Mervan Salim de rejim güçlerinin Şear'da vurduğu çarşıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda kişinin öldüğünü belirtti. Salim, rejimin saldırısında ölenlerin hepsinin sivil olduğunu vurguladı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...