Putin'den 'eğit-donat' projesine tepki

/ Kaynak: AA
Putin'den 'eğit-donat' projesine tepki

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD Başkanı Obama ile yapacağı görüşme öncesinde, ABD'nin Suriye muhalefetine verdiği askeri desteği eleştirdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin Suriye muhalefetine yönelik "eğit-donat" projesini, "Sadece hukuka aykırı değil, aynı zamanda kendi amacına zarar verici" sözleriyle eleştirdi.

Putin, ABD Başkanı Barack Obama ile yapacağı görüşme öncesinde, Amerikan CBS televizyonuna verdiği mülakatta, Pentagon'un, DAEŞ ile mücadele kapsamında 5 binden fazla Suriyeli muhalifin "eğit-donat" projesine tabi tutulma planıyla ilgili olarak, "Ortaya çıktı ki muhtemelen 60'ı eğitildi. Bunlardan sadece 4'ü veya 5'i silahlarla savaşıyor. Geri kalanı ise ABD silahlarını aldıkları gibi DAEŞ'e katıldı" ifadelerini kullandı.

Vladimir Putin, mülakatın CBS televizyonunda yayınlanmasından önce Kremlin tarafından alıntılanarak yayınlanan bölümünde, Rusya'nın Suriye'de rejim yanlısı tavrını savunarak, Beşşar Esed'e bağlı rejim birliklerini Suriye'deki tek "meşru" askeri güç olarak tanımladı.

Putin, "ABD'nin, yasa dışı yapılara askeri destek sağlaması, çağdaş uluslararası hukuk ilkeleri ve Birleşmiş Milletler (BM) tüzüklerine aykırıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Putin ve Obama'nın, pazartesi günü New York'ta düzenlenen BM Genel Kurulu'nda bir araya gelmesi bekleniyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...