Renzi, Suriye'yi Libya'ya benzetti

/ Kaynak: AA
Renzi, Suriye'yi Libya'ya benzetti

DÜNYA Haberleri  / AA

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Suriye'de Libya'da yaşanan duruma benzer bir durumun yaşanmasından kaçınmak gerektiğini belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM) 70.Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'nin New York kentinde bulunan Renzi, Fransa'nın Suriye'de terör örgütü DAEŞ'e karşı hava operasyonlarına katılmasına ilişkin sorulara, 2011'de hava harekatları düzenlenen ardından bir türlü istikrara kavuşmayan Libya'yı hatırlattı. "Suriye'de, Libya'nın tekrarının yaşanılmasından kaçınmak gerek" diyen Başbakan Renzi, bu konuya ülkesinin yaklaşımının değişmeyeceğini "İtalyan'ın pozisyonu bu konuda aynıdır. Biz saldırılara katılmıyoruz ama uluslararası koalisyon güçleriyle işbirliği yapıyoruz" diye konuştu. Renzi, Suriye konusunda uluslararası düzeyde tartışmalara dönülmesini "olumlu" bulduğunu da belirterek, bu konun Rusya olmadan olmayacağını dolayısıyla ABD ile Rusya'nın yakınlaşmasını önemli olduğunu söyledi. İtalya Başbakanı, bu ay başında katıldığı bir televizyon programında da "Ülkesinin, Suriye'de DAEŞ'e yönelik İngiltere ve Fransa'nın üzerinde çalışacağını açıkladıkları gibi askeri hareketliliğe katılmayacağını" belirtmiş ve "Kaddafi'yi kovmak iyi bir fikir miydi, emin değilim. O, tabii ki çok tehlikeli bir diktatördü ancak dış politikada akılsızca yaklaşımlara dikkat etmek gerekir" diyerek uyarıda bulunmuştu.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...