Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı açıldı

/ Kaynak: AA
Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı açıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail yönetiminin, Yahudi bayramları nedeniyle kapattığı Gazze Şeridi'nin tek ticari sınır kapısı Kerm Ebu Salim'i açtığı belirtişdi.

Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı Müdürü Munir el-Galbanİsrail yönetiminin Yom Kippur ve Sukot bayramları nedeniyle 7 gündür kapalı tuttuğu Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'nı açtığını belirterek, "Gazze'ye ürün, inşaat malzemesi taşıyan 700 kamyon kapıdan giriş yapacak. Ayrıca sınırlı miktarda yakıt sevkiyatı yapılacak" dedi.
Galban, geçen hafta salı gününden bu yana kapalı olan sınır kapısının sınırlı miktardaki yakıt sevkiyatı için 3 gün istisnai olarak açıldığını kaydetti.
İsrail'in, 10 Eylül'de Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'nı, Yahudiler için yılbaşı kabul edilen "Roş Aşana" nedeniyle 5 günlüğüne kapatması, elektrik santralinin çalışması için gerekli olan yakıtın sağlanmasında sıkıntı yaşamasına sebep olmuştu.
Gazze'de giriş çıkışların yapıldığı 7 sınır kapısından Refah hariç 6'sı İsrail'in kontrolünde bulunuyor. Gazze'deki 4 ticari sınır kapısı, haziran 2007'de İsrail tarafından kapatılmıştı. Diğer kapılardan Beyt Hanun yabancı pasaport taşıyanlar, hasta ve iş adamlarının Batı Şeria'ya geçişi, Kerm Ebu Salim ise bazı ticari ürünlerin geçişi için kullanılıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...