DAEŞ saflarında bin 125 İsveçli var

/ Kaynak: AA
DAEŞ saflarında bin 125 İsveçli var

DÜNYA Haberleri  / AA

İsveç İstihbarat Teşkilatı (SEPO) Başkanı Anders Thornberg, Irak ve Suriye'de DAEŞ saflarında 125 İsveç vatandaşının savaştığını söyledi.

İsveç İstihbarat Teşkilatı (SEPO) Başkanı Anders Thornberg Irak ve Suriye'de DAEŞ saflarında savaşan 125 İsveç vatandaşının olduğunu söyledi. İsveç İstihbarat Teşkilatı (SEPO) Başkanı Anders Thornberg, İsveç'ten, Irak ve Suriye'ye giderek DAEŞ saflarına katılarak savaşan 125 İsveç vatandaşının olduğunu açıkladı Thornberg, DAEŞ saflarında halen aktif olarak savaşan İsveç vatandaşlarının 90'nının erkek, 35'nin kadın olduğunu belirtirken, bu zamana kadar 40 İsveçlinin de çatışmalarda öldüğünü aktardı. Daha önceden DAEŞ'e katılan ve ülkelerine geri dönen İsveçlilerin sayısını da 115 olarak açıklayan Thornberg, söz konusu kişilerin potansiyel terörist olarak adlandırıldığını ve istihbarat teşkilatı SEPO tarafından yakından izlendiklerini kaydetti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...