Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Rus havayolu şirketi Transaero battı

Rus havayolu şirketi Transaero battı
Fotoğraf Başlığı Rus havayolu sirketi Transaero batti

Rusya'nın ikinci büyük havayolu şirketi olan Transaero resmen iflas etti. Güney Kıbrıs yetkili birimleri de kırmızı alarm verdi.

Kaydet
a- | +A
Kıbrıs Rum Kesiminde yayınlanan Alithia gazetesi “Rusya Uçuşlarında Hava Boşluğu” başlığıyla manşete çektiği ve geniş yer verdiği haberinde, şu an Güney Kıbrıs ile Rusya arasındaki ana bağlantı hattını teşkil eden Rus Transaero şirketinin iflas etmesi yüzünden, Rum kesimindeki yetkili birimlerde kırmızı alarm verildiğini yazdı. Transaero'nun Güney Kıbrıs'tan Rusya'ya ve Rusya'dan Güney Kıbrıs'a olmak üzere, haftada yaklaşık 40 sefer yaptığını kaydeden gazete, şirketin tek başına Rusya'daki birçok yerel havalimanından Güney Kıbrıs'a seferler yapmakta olduğunu kaydetti.

Şirketin, Güney Kıbrıs'a Rus turistlerin yüzde 75'ini getirmekte olduğunu kaydeden gazete, Rusların, adaya gelen turistlerin yüzde 30'unu teşkil etmekte olduklarını ifade etti. Yetkili birimlerin amacının, şirketin iflasının ve yakında sona erecek uçuş programının, turizm piyasası ve genel olarak da ekonomiye olan olumsuz etkilerinin derhal ve etkili bir biçimde ele alınması olduğunu kaydeden gazete, dün konu hakkında bir toplantı yapıldığını belirtti. Gazete, şirketin yükümlülüklerini yerine getirmek için, önümüzdeki Aralık ayına kadar uçuşlarını sürdüreceğini ekledi.
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.