NATO acil toplantı kararı aldı

/ Kaynak: AA
NATO acil toplantı kararı aldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Brüksel'de görüştü.

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Brüksel'de görüştü. NATO'nun Türkiye'nin talebiyle acil toplantı düzenleyeceği belirtildi.
- NATO: Kabul edilemez
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'ya ait bir savaş uçağının Türk hava sahasını ihlal etmesinin "kabul edilemez" bir durum olduğunu söyledi. Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ile Brüksel'de bir araya gelen Stoltenberg, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Rusya'nın eylemleri bölgenin güvenliğine ve istikrarına fayda sağlamıyor. Rusya, NATO'nun hava sahasına tam saygı duymalı ve İttifak ile artan gerginlikten kaçınmalı. Rusya'yı IŞİD'e (DAEŞ) karşı savaşan uluslararası toplum ile işbirliği içerisinde olması için gerekli adımları atmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı. Stoltenberg, Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarına ilişkin NATO temsilcileri ile toplantı yapacağını söyledi.
- Rusya Türk hava sahasını ihlal etmişti
Rusya'ya ait bir savaş uçağının 3 Ekim Cumartesi günü saat 12.08'de Hatay'ın Yayladağı bölgesinin güneyinde Türk hava sahasını ihlal ettiği açıklanmıştı. Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bölgede devriye uçuşu yapan iki Türk F-16 uçağının önlemesi üzerine, Rus uçağının Türk hava sahasını Suriye'ye geçerek terk ettiği belirtilmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...