NATO'dan destek açıklaması

NATO'dan destek açıklaması

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Rus savaş uçaklarının Türk Hava Sahası'nın ihlal etmesiyle ilgili NATO'dan da bir açıklama geldi.

Rusya'nın 'sehven oldu' açıklamasını ise ABD'li yetkililer inandırıcı bulmadı. CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın Belçika ziyareti için Brüksel'de bulunan Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Türk hava sahasının Rusya Federasyonu uçakları tarafından ihlal edilmesi de dahil, Rusya Federasyonu'nun Suriye'deki askeri mevcudiyeti konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.
 
NATO DAYANIŞMASINI VURGULADI
 
Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan habere göre Stoltenberg, NATO'nun Türkiye'nin güvenliğine yönelik sorumluluğunu teyid ederek, son gelişmeleri görüşmek üzere bugün öğleden sonra Kuzey Atlantik Konseyi toplantısı yapılacağını vurguladı. Stoltenberg ayrıca, hava ihlallerine karşı Türkiye'ye yönelik NATO dayanışmasını da vurguladı.
 
ABD: TÜRKİYE İLE TEMAS HALİNDEYİZ
 
Gelişmeler üzerine ABD Türkiye ile temasa geçtiğini açıkladı. Reuters'ın haberine göre ABD Savunma Bakanı Ash carter,  "Rusya'nın Türk hava sahasını ihlali konusunda Türkiye ile istişarelerde bulunuyoruz" açıklamasında bulundu.
 
'SEHVEN DEĞİL' İDDİASI
 
Rusya olay sonrası 'sehven' açıklaması yapmıştı. Reuters'e göre, ABD Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili, Rusya'nın Türkiye'nin hava sahasını ihlal etmesinin “sehven” olmadığını ve bundan “derin endişe” duyduklarını söyledi.
 
Adını vermeyen yetkilinin AFP'ye yaptığı açıklamada ise, "Bunun tesadüfen olduğunu sanmıyorum. Bu onların yaptıklarıyla ilgili derin kaygılarımızı pekiştiriyor. Niyetlerinin doğruluğunu ve kendi kendilerine yürüttükleri operasyonda havadaki davranışlarını sorgulatamaya devam ediyor" dedi.
 
İNGİLTERE'DEN TEPKİ
 
Rus uçağının Türk hava sahasını ihlaliyle ilgili bir açıklama da İngiltere'den geldi.
 
İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Twitter hesabından "Türk hava sahasına yönelik Rus ihlali hali hazırda çok riskli olan durumu daha ciddi hale getirmektedir. Bundan vazgeçmesi için Rusya Dışişleri Bakanlığına çağrıda bulunuyorum" mesajını verdi.
 
İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore da, "Rusya'nın Türk hava sahasını ihlali pervasız ve endişe vericidir. Birleşik Krallık ve diğer NATO müttefikleri, Türkiye ile omuz omuzadır" diye tweet attı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...