Yunanistan istikrarsızlık üçgeninde

/ Kaynak: AA
Yunanistan istikrarsızlık üçgeninde

DÜNYA Haberleri  / AA

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Orta Doğu ve Doğu Avrupa'da yaşanan savaşların ülkesini 'bir istikrarsızlık üçgeninin ortasında bıraktığını' söyledi.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, ülkesinin savaşta bulunmadığını ancak, coğrafi konumu nedeniyle karmaşık sorunlarla başa çıkmak zorunda olduğunu belirtti. Yunanistan genelinde her yıl hava, deniz ve kara kuvvetlerinin katılımıyla düzenlenen "Parmenion" askeri tatbikatının son bölümünü izlemek üzere Meriç bölgesine gelen Çipras, tatbikat sonunda kuvvet komutanlarına ve askeri personele hitap etti.
- İsrafı bitirdik
Çipras, Yunanistan'da milli savunma alanının geçmişte skandalların üretildiği, değerli kaynakların israf edildiği bir alan olduğunu ancak, SYRIZA hükümetinin aldığı önlemler sayesinde artık bunların mazide kaldığını kaydetti.
Sığınmacı krizine değinen Çipras, Yunanistan'ın savaşta bulunmadığını ancak, coğrafi konumu itibarıyla diğer Avrupa ülkelerinden daha çok karmaşık sorunlarla başa çıkmak zorunda kaldığını belirtti.
- Savaşta değiliz ama...
Sığınmacı krizinden en çok Yunanistan'ın etkilendiğini belirten Çipras, “Yunanistan savaşta bulunmuyor. Sınırlarımız güvenli. Siz silahlı kuvvetler de bunu garanti ediyorsunuz. Ancak, ülkemiz adeta bir istikrarsızlık üçgeninin ortasında bulunuyor. Ukrayna'da, Suriye'nin güneydoğusu ve Libya'daki durum, çevremizde ortasında bulunduğumuz bir gerginlik üçgeni oluşturuyor. Bu gerginlikler ülke olarak başa çıkmamız gereken karmaşık tahriklerin çemberini ve dokunuşu genişletiyor. Binlerce aile savaşlardan kurtulmak için yollara dökülüyor” değerlendirmesinde bulundu.
Başbakan Çipras, Yunanistan'ın sığınmacıları anladığını ve onlarla dayanışma halinde olduğunu belirterek, “Komşularımızdan da aynısını yapmalarını istiyoruz. Göçmen meselesi, hiçbir ülke için, kendi milli çıkarlarını ilerletme aracı olamaz” diye konuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...