İşgalci İsrail askerleri, Filistinli bir çocuğu öldürdü

/ Kaynak: AA
İşgalci İsrail askerleri, Filistinli bir çocuğu öldürdü

DÜNYA Haberleri  / AA

Batı Şeria'da çıkan olaylarda 13 yaşındaki Filistinli bir çocuk öldü, 75 kişi yaralandı

Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde İsrail askerleriyle Filistinliler arasında çıkan olaylarda 13 yaşındaki Filistinli bir çocuğun öldüğü, 75 kişinin yaralandığı bildirildi.


Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerleri tarafından Ramallah yakınlarında başından vurulan 13 yaşındaki Filistinli bir çocuğun, getirildiği hastanede hayatını kaybettiği belirtildi.

Bakanlığın açıklamasına göre, Nablus ve Tulkerm'de yoğunlaşan olaylarda, İsrail askerleri gerçek ve plastik mermi ile göz yaşartıcı gaz bombası kullandı. Nablus'ta 53, Tulkerm'de de 20 kişi atılan gerçek mermiyle yaralandı. Ramallah'ta da biri gerçek, diğeri plastik mermiyle 2 kişi yaralandı. Ramallah'ta başından vurularak yaralanan 13 yaşındaki Filistinli çocuk, getirildiği Ramallah Tıp Merkezinde hayatını kaybetti.

Öte yandan, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden İbrahim Ahmed Mustafa Avad (28) son yolculuğuna uğurlandı.
Dün hayatını kaybeden Avad'ın cenazesi, El-Halil'deki El-Ehli Hastanesinden alınarak, doğduğu yer olan Beyt Ummer'e getirildi ve kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.

Görgü tanıkları, cenaze sonrası Filistinli bir grupla İsrail askerleri arasında çıkan arbedede 2 Filistinlinin yaralandığını kaydetti.
Avad, Beyt Ummer kasabasında 8 Ekim Perşembe günü İsrail askerlerince vurularak yaralanmış, hastanedeki müdahalelere rağmen dün yaşamını yitirmişti.

Yahudi yerleşimcilerin ağustos başlarında Nablus'ta Devabişe ailesinin evini kundaklamasıyla başlayan ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarla devam eden ihlalleri nedeniyle Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de İsrail askerleriyle Filistinliler arasında gerginlik yaşanıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...