Yüzlerce çocuğun öldürüldüğü Taiz'de binlerce çocuk yetim kaldı

/ Kaynak: AA
Yüzlerce çocuğun öldürüldüğü Taiz'de binlerce çocuk yetim kaldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen'de, uzun zamandır devam eden çatışmalar nedeniyle Taiz vilayetinde binlerce çocuğun yetim kaldığı bildirildi.

Taiz'deki Sivil Toplum Kuruluşları ve Sendikalar Konseyi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDK) ile Ensarullah Hareketi (Husiler) ve devrik cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçleri arasında çıkan çatışmalar sonucunda 770 çocuğun öldüğü veya yaralandığı belirtildi.
Açıklamada, Husiler ve Salih yanlısı güçlerin Taiz kentine uyguladığı abluka nedeniyle de çocukların öldürülme, kaçırılma, eğitimden uzaklaştırılma ve göçe zorlanma gibi değişik ihlallere maruz kaldığı kaydedilerek, "Taiz ilinde Husiler ve Salih yanlılarının çatışmalarında da 104'ü erkek ve 51'i kız olmak üzere 155 çocuk hayatını kaybetti. Husilerin keskin nişancıları tarafından hedef alınarak öldürülen çocuk sayısı ise 38'e ulaştı" denildi.
Tüm aile fertlerini kaybeden çok sayıda çocuğun yanı sıra kentte annesini veya babasını kaybedenlerin sayısının ise bini aştığı belirtilen açıklamada, "Ailelerini kaybedenlerin sayısı 2 bin 300 olurken, evini kaybedip sokakta yaşayan çok sayıda çocuk var. Toplum için tehlikeli sonuçlar doğuran çocuklar hakkındaki ihlaller konusunda şeffaf bir soruşturmanın başlatılması gerekir" ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada ayrıca, çocuk ve sivillerin çatışma ortamından uzak tutulması için tüm taraflara çağrıda da bulunuldu.
Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, mart ayında ülkede yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı. Husiler ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar ise çeşitli kentlerde sürüyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...