Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Binlerce İran askeri Halep'te

Binlerce İran askeri Halep'te

DÜNYA Haberleri

Suriye ordusu Halep'teki muhaliflere karşı İran ve Lübnan Hizbullahı ile birlikte Rusya'nın hava desteğiyle kara operasyonu başlatacak.

İngiliz haber ajansı Reuters, iki üst düzey bölge yetkilisine dayandırdığı haberinde, Suriye ordusunun kısa süre içinde Halep'teki muhaliflere karşı İran ve Lübnan Hizbullahı ile birlikte Rusya'nın hava desteğiyle kara operasyonu başlatacağını belirtti. 
Planlardan haberdar olan bir yetkili, "O bölgede büyük savaş hazırlıkları olduğu açık. Suriye ordusu geniş çaplı mobilize ediliyor... Seçkin Hizbullah savaşçıları ve son günlerde kademeli olarak gelen binlerce İranlılar da" dedi.


Gizlilik kaydıyla konuşan her iki yetkili de operasyonun kısa süre içinde başlayacağını ve geçen hafta Hama şehrinde muhalifleri hedef alan aynı birlik tarafından kara hücumuna genişletileceğini belirtti. Yetkililer, Esad'a destek vermek üzere operasyonda yer almak için binlerce İran askerinin bölgeye ulaştığını da ifade etti.


Türkiye sınırına yakın bölgedeki Halep şehri ve çevresindeki yerlerin kontrolü, Şam rejimi, Devlet Başkanı Esad'a karşı savaşan muhalifler ve kente yakın kırsal alanları kontrolünde bulunan IŞİD arasında bölünmüş durumda.


AMERİKALILARA VE RUSLARA KARŞI CİHAT ÇAĞRISI YAPTILAR


IŞİD, dün yayınladığı bir sesli mesajla, tüm dünyadaki Müslümanları Ruslara ve Amerikalılara karşı cihat başlatmaya çağırdı. IŞİD Sözcüsü Ebu Muhamemd el Adnani, "Her yerdeki Müslüman gençler, İslam'a karşı haçlı savaşı veren Ruslara ve Amerikalılara karşı cihat başlatın" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...