Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Avrupa'dan Türkiye'ye çirkin vize teklifi

Avrupa'dan Türkiye'ye çirkin vize teklifi

DÜNYA Haberleri

Avrupa Konseyi Başkanı Tusk, Türkiye'nin AB'den vize kolaylığı imkanı bulması için sığınmacı akınını durdurması gerektiğini söyledi.

Tusk, Türkiye'nin AB'den vize kolaylığı gibi imtiyazları sadece Avrupa'ya sığınmacı akışını başarılı bir şekilde azaltması halinde elde edebileceğini belirtti.
Perşembe günü Brüksel'de yapılacak zirve öncesi AB liderlerine mektup gönderen Tusk, göçmen kriziyle ilgili bu ay Türkiye ile görüşmelerin başlayacağına işaret ederek, "Ankara'nın vize muafiyeti, daha fazla AB fonu ve birliğe girmek için yürütülen müzakerelerde ilerleme" talep ettiğini" ifade etti.
ÇİRKİN TEKLİF
Avrupa Komisyonu'nun üst düzey yetkililerinin Ankara'ya yapacakları ziyaret arefesinde gönderdiği mektupta Tusk, "Türkiye ile mülteci akışını etkili bir biçimde azaltırsa anlaşmanın bir anlamı olur. İmtiyazlar, yalnızca bu amaç hayata geçirilirse meşru olacaktır" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...