Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kerry, Ortadoğu'ya gidecek

/ Kaynak: AA
Kerry, Ortadoğu'ya gidecek

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin, İsrailliler ile Filistinliler arasında yaşanan olaylar sonrası Ortadoğu'ya ziyarette bulunacağı belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, İsraillilerle Filistinliler arasında son günlerde birçok bıçaklı ve silahlı saldırıların yaşandığı Ortadoğu'ya ziyarette bulunacağı bildirildi.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, bakanlıkta düzenlediği brifingde, İsrail'de son günlerde yaşanan şiddet olaylarına ilişkin soruları yanıtladı. ABD yönetimin hem İsrail hükümetiyle hem de Filistinli yöneticilerle diyalog halinde olduğunu ifade eden Kirby, Bakan Kerry'nin de Filistinliler ile İsrailliler arasında devam eden birçok şiddet olaylarında sükunet çağrısında bulunmak üzere Ortadoğu'ya bir ziyaret gerçekleştireceğini söyledi.
Kirby, Kerry'nin ziyaretinin ne zaman gerçekleşeceğine ilişkin şu anda bilgi veremeyeceğini belirterek, “Bakan Kerry, her iki tarafın da gerilimi düşürecek, sükuneti tesis edecek kesin adımlar atmasını istediğini açıkça ifade ediyordu. Bölgeye yakın zamanda seyahat etmek niyetinde ancak onun seyahatine ilişkin bugün size herhangi bir duyuruda bulunamam” diye konuştu.
“Dimona'da İsraillilerin Filistinlilere saldırısı terörizmdir”
Öte yandan Kirby, İsrail'in güneyindeki Dimona şehrinde Filistinlilerin Yahudilerce bıçaklanmasını “terör eylemi” olarak tanımladı.
Geçtiğimiz hafta Filistinlilerin İsraillilere saldırılarını “terör eylemi” olarak nitelendiren Kirby'ye, İsraillerin Dimona şehrindeki dört Filistinliyi yaraladığı saldırılar hatırlatılınca sözcü, aynı nitelendirmeyi yapmaktan kaçınmıştı.
Brifingde Dimona'daki saldırıların tekrar hatırlatılması üzerine Kirby, bu kentteki söz konusu saldırıları incelediklerini ve “terörizm” olarak tanımladıklarını kaydetti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...