Irak-Ürdün sınırı açıldı

/ Kaynak: AA
Irak-Ürdün sınırı açıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak-Ürdün arasındaki Trebil sınır kapısı, DAEŞ tehdidinin ortadan kaldırılmasından sonra tekrar açıldı.

Terör örgütü DAEŞ'in Enbar ilindeki tehdidinin kısmen ortadan kaldırılmasından sonra Irak ve Ürdün arasındaki Trebil Sınır Kapısı'nın tekrar hizmete açıldığı duyuruldu.
Enbar Valisi Suheyıb er Ravi yaptığı yazılı açıklamada, "Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Enbar il meclisinden gelen talep üzerine, daha önce güvenlik gerekçesiyle kapatılan Trebil Sınır Kapısı'nın tekrar açılmasına karar verdi" ifadelerini kullandı.
Enbar ilinin önemli ticari gelir kaynağı olan Trebil'in tekrar hizmete açılması için 30 Ağustos'ta, İbadi'ye resmi talepte bulunulduğunu hatırlatan Ravi, "Irak ve Ürdün'ün ortak hareket ederek, sınır kapısı üzerindeki terör tehdidinin tamamen ortadan kaldırılmasından sonra, sınır kapısının hizmete açılmasında bir sakınca olmadığına karar verildi. Trebil, Enbar ve Ninova ilinde yaşayan vatandaşların seyahat ve ticaretlerinin yanı sıra, olağanüstü güvenlik durumlarında hayati önem taşıyan bir sınır kapısıdır" değerlendirmesinde bulundu.Ravi, Sınır kapısının Temmuz ayından bu yana kapalı kalmasından dolayı, Irak ve Ürdünlü tüccarların büyük zarara uğradığını kaydetti.
Irak içişleri bakanlığı, geçen Temmuz ayında terör örgütü DAEŞ'in saldırılarından dolayı sınır kapısının tamamen kapatılması kararı almıştı. Ürdün'e geçişler, Irak- Kuveyt arasındaki Safvan Sınır Kapısı'na yönlendirilmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...