Kudüs'te bir Filistinli öldürüldü

/ Kaynak: AA
Kudüs'te bir Filistinli öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Kudüs'te İsrail askerleri, bıçaklı saldırıda bulunduğu öne sürülen bir Filistinliyi vurarak öldürdü.

Kudüs'te İsrail güçlerinin, bıçaklı saldırıda bulunduğu öne sürülen bir Filistinliyi vurarak öldürdüğü bildirildi.
İsrail emniyetinden yapılan yazılı açıklamada, Kudüs ile Ramallah arasında bulunan Kalandiya sınır kapısında bir Filistinlinin İsrail polisini bıçaklayarak hafif yaralanmasına neden olduğu ileri sürüldü.
Açıklamada, "Filistinlinin vücudunun alt kısmına ateş açıldı. Yaralı şahıs daha sonra olay yerine ulaşan İsrailli bomba uzmanını da bıçaklamaya çalıştı. Bunun üzerine Filistinli ateş edilerek öldürüldü" denildi.
Görgü tanıklarınan alınan bilgiye göre, İsrail askerleri yaralanan Filistinliye ilk yardımda bulunmadığı gibi sağlık ekiplerinin de yaklaşmasına izin vermedi.
Bugün aralarında 16 yaşındaki bir çocuğunda bulunduğu 3 Filistinli bıçaklama girişiminde bulundukları nedeniyle İsrail askerleri tarafından öldürülmüşlerdi. Ancak görgü tanıkları herhangi bir bıçaklama girişimi olmadığını ifade etmişti.
İsrail'in bu ayın başından beri Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 42'ye yükseldiği açıklanmıştı.
İsrail 17 Filistinliyi gözaltına aldı
İsrail ordu radyosunun haberine göre, İsrail askerleri Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde, 15'i Filistin bölgelerinde yaşanan olaylara katıldığı iddia edilen, 17 Filistinliyi göz altına aldı.
Öte yandan, Nablus'ta Filistinlilerin Yahudi yerleşimcilere ait bir aracı yaktığı belirtildi.
Yahudi yerleşimciler, geçtiğimiz ağustos ayı içinde Nablus'ta Devabişe ailesinin evini kundaklamış olay sebebiyle anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybederken olaydan yalnızca 4 yaşındaki diğer çocukları sağ kurtulmuştu. Söz konusu olayla başlayan gerginlik, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla giderek tırmanmış, Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle çatışmalar ciddi boyutlara ulaşmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...