Fransa'da trafik kazasında ölü sayısı 43'e yükseldi

/ Kaynak: AA
Fransa'da trafik kazasında ölü sayısı 43'e yükseldi

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa'nın Bordeaux şehri yakınlarındaki Libourne kasabasında otobüsle kamyonun çarpışması sonucu meydana gelen kazada ölü sayısı 43'e yükseldi.

Fransa'nın güney batısındaki Bordeaux şehri yakınlarındaki Libourne kasabasında otobüsle kamyonun çarpışması sonucu meydana gelen kazada 40'ın üzerinde kişi hayatını kaybetti.
Gironde Bölgesi Jandarma Komutanı Ghislain Rety, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kazada kamyon şoförünün yanında seyahat eden 3 yaşındaki oğlunun öldüğünün tespit edildiğini ve hayatını kaybedenlerin sayısının 43'e çıktığını belirtti.
Rety, kazada yaşamını yitirenlerin henüz otobüsten çıkarılmadığını ve kimlik tespit işlemlerinin cumartesi günü başlayacağını açıkladı.
Konuya ilişkin olay yerinde açıklama yapan Başbakan Manuel Valls ise kazanın "Fransa için dehşet verici büyük bir şok" olduğunu belirterek, "Fransa ve Fransızlar yastadır. Bu kazanın nedenlerini aydınlatmak için jandarmadaki uzmanlarımız ve savcılık olay yerinde araştırmalarını sürdürüyor" diye konuştu.
Facia, Fransa'da son 33 yılda yaşanan en büyük kaza niteliği taşıyor. Beaune kentinde 1982 yılında meydana gelen kazada 44'ü çocuk 53 kişi hayatını kaybetmişti.
2 kişi ağır yaralı 
Öte yandan 43 kişinin hayatını kaybettiği kazada yaralananlardan 2'sinin durumunun ağır olduğu açıklandı.
Kazadan sadece 8 kişinin sağ kurtulabildiğini belirten Partout, bedeninde büyük yanıklar bulunan 2 kişinin durumunun ağır olduğu bilgisini aktardı.
Kazaya sebep olan kamyonun virajı döndüğü esnada otobüse çarptığını ve otobüste yangın çıkmasına yol açtığını anlatan Partout, otobüste hayatını kaybedenlerin çoğunun Petit-Palais-Cornemps bölgesindeki bir derneğin yaşlı üyeleri olduğunu kaydetti.
Konuya ilişkin Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada ise kazanın büyük bir trajedi olduğu ve olay yerinde bir kriz merkezi kurulduğu belirtildi. Açıklamada olay yerine Başbakan Manuel Valls ve İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve'ün gideceği bildirildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...