Iraklı siyasilerden 'dostluk' mesajı

Iraklı siyasilerden 'dostluk' mesajı

DÜNYA Haberleri

Iraklı siyasiler, 1 Kasım seçimlerinin ardından Türkiye'yle ikili ilişkileri daha fazla geliştirmeyi temenni ettiklerini belirtti.

Eski Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Muttahidun Bloku Başkanı Usame en-Nuceyfi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türk seçmenlerinin Ak Parti siyasetine verdikleri desteğin, Türkiye'nin iç ve dış problemlerine doğru çözümler getirilmesinin bir sonucu olduğu belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Seçim sonuçları halkın, AK Parti'nin dış siyasetini desteklediğini gösteriyor. AK Parti'nin başarısının, ülkelerimiz arasındaki sağlam iş birliği ufuklarını artıracağına inanıyoruz. İki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin de pekişmeye devam edeceğini düşünüyoruz."

Açıklamada ayrıca, "Başarınız, dost Türk halkından aldığınız yüksek güvenin bir delilidir" denildi.

Şii Ulusal Koalisyonu Üyesi Sadık Salih de yaptığı açıklamada, "Irak, özellikle terörle mücadele alanında yeni kurulacak Türk hükümetiyle geniş koordinasyon umuyor" ifadesini kullanırken, Kürt Ulusal Koalisyonu Üyesi Bekr Emin ise Ak Parti'nin seçimlerdeki başarısının, Türkiye'nin Ortadoğu ve Irak'la ilgili politikalarında değişim olmayacağı anlamı taşıdığını dile getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...