AK Parti'nin zaferi dünya manşetlerinde

AK Parti'nin zaferi dünya manşetlerinde

DÜNYA Haberleri

Uluslararası basın Türkiye'deki seçim sonuçlarına ve AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesine geniş yer ayırdı

AK Parti'nin tek başına iktidar olması dış basında büyük yankı buldu. AK Parti'nin başarısına şapka çıkaran dünya basını seçim sonuçlarını “Çarpıcı bir zafer” olarak değerlendirdi. New York Times gazetesi haberi “Müthiş geri dönüş” diye okuyucularına duyururken sonucun, 2002'den bu yana dört seçim kazanan Cumhurbaşkanı Erdoğan için önemli bir zafer olduğunu yazdı. AK Parti karşıtı yayınlarıyla bilinen Financial Times gazetesi ise, “Sonuç, Erdoğan'ın erken seçim alma kararının haklılığını gösterdi” diye yazdı.
“ERDOĞAN'IN ZAFERİ”
Almanya'nın Nürnberger Nachrichten gazetesi “Sultan Erdoğan'ın zaferi” başlığı ile haberi verirken Bild, “Erdoğan kazandı. Türk seçimlerinde beklenmedik bir zafer. Erdoğan'ın partisi mutlak çoğunluğu geri aldı” yorumunda bulundu. Liberal yayınlarıyla dikkat çeken Avusturya'nın Die Presse gazetesi, iktidarı tek başına kazanan AK Partinin oy kaybetmesi beklenirken sürpriz bir çıkışla tekrar yönetime geçtiğini yazdı. Fransız Le Figaro haberi “Türkiye'de Erdoğan'ın partisi AK Parti ezici bir zafer kazandı” şeklinde verirken Belçika'nın Le Soir gazetesi “Erdoğan'ın AK Partisi mutlak çoğunluğu geri aldı” diye yazdı. İtalyan Corriera Della Sera, “Türkiye'de Erdoğan için zafer” başlığını kullanırken İspanyol El Mundo, “AK Parti beş ay önce kaybettiği iktidarı geri aldı”, Lüksemburg'un L'esssentiel gazetesi, “Erdoğan'ın partisi can alıcı seçimlerde zafer kazandı” başlıklarını kullandı.
ASYA'DAN AVRUPA'YA 1. HABER
Rusya'dan İsveç'e, Çin Halk Cumhuriyeti'nden Hollanda'ya, Yunanistan'dan Hong Kong'a kadar bir çok ülkedeki yayın kuruluşları sonuçları birinci sayfalarından manşetten verdi. Suudi Arabistan'ın El Arabiya gazetesi, “Yatırımcılar ve Batılı müttefikleri, seçimlerin istikrarı ve neredeyse 800 milyar dolarlık Türk ekonomisine güveni yeniden sağlamasını umuyor” diye yazarken, Katar'da Arapça yayın yapan Eş-Şark gazetesi, “Erdoğan'ın partisi tarihi bir zafere imza attı” değerlendirmesinde bulundu
IRKÇI WILDERS, TÜRKLERİ KOVDU!
Bu arada AK Parti'nin Hollanda'da yüzde 69 oy aldığının açıklanması sonrasında aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin ırkçı lideri Geert Wilders, sosyal medyadan Türkleri kovdu. Wilders, “Hollanda'da diktatör Erdoğan'ın partisini seçen Türkler, Türkiye'ye gidin ve İslamofaşizmin tadını çıkarın” diye yazdı.
AK Parti'nin zaferi dünya manşetlerinde

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...