İspanya'da IŞİD operasyonu

/ Kaynak: AA
İspanya'da IŞİD operasyonu

DÜNYA Haberleri  / AA

Madrid'de terör saldırısı hazırlığında oldukları iddia edilen, IŞİD bağlantılı Fas uyruklu 3 kişinin yakalandığı açıklandı.

İspanya'nın başkenti Madrid'de, DAEŞ ile bağlantıları olan ancak bireysel terör saldırısı hazırlığında oldukları iddia edilen, Fas uyruklu 3 kişinin yakalandığı açıklandı.

İspanya İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Madrid'de sabah saatlerinde 3 eve düzenlenen operasyonda, aileleriyle birlikte İspanya'da yaşayan, sezonluk işlerde çalışan ve yaşları 26 ile 29 arasında değişen 3 kişinin DAEŞ'e bağlı olarak terörist faaliyetlerde bulunmak suçundan yakalandığı bildirildi.

Söz konusu kişilerin, "Şimdiye kadar İspanya'da yakalanan DAEŞ'le bağlantılı diğer gruplardan farklı olarak Suriye veya Irak'a gitme girişimlerinin olmadığı, tek başlarına Madrid'de terör eylemi yapmayı planladıkları" ifade edildi.

İspanya'da IŞİD operasyonu

Terörist şüphesiyle yakalanan 3 Faslı'dan 1'inin uyuşturucu ve her türlü silah satıcılığı da yaptığı belirtildi. Basına verilen bilgilerde, yakalananların "aşırı radikal ve terörist düşüncelere sahip oldukları, çok disiplinli hareket ettikleri" kaydedildi.

İspanya İçişleri Bakanı Jorge Fernandez Diaz da bir radyoya yaptığı açıklamada, "Maksimum risk taşıyan bu kişilere karşı acil bir operasyon düzenlendi. Çünkü terörist saldırılarını eyleme geçirmek için arzulu oldukları fark edildi. Her türlü terörist eylemi düzenleyebilecek kapasitedelerdi. Fransa'da Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırı gibi bir şey de yapabilirlerdi. Bir bıçakla da saldırabilirlerdi, bir kalaşnikofla da" dedi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...