Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Darbeci Sisi'nin İngiltere ziyaretine sert tepki

/ Kaynak: AA
Darbeci Sisi'nin İngiltere ziyaretine sert tepki

DÜNYA Haberleri  / AA

İşçi Partisi'nin lideri Corbyn, darbeci Sisi'nin Londra ziyaretine sert tepki gösterirken, ülkede de protesto gösterileri düzenlendi.

İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn, Mısır'da darbeyle meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi görevinden uzaklaştıran eli kanlı Abdülfettah es-Sisi'nin Londra ziyaretinin ülkenin ulusal güvenliğine tehdit oluşturduğunu söyledi.
Corbyn, Sisi'nin İngiltere ziyaretini eleştirdi. Corbyn, Başbakan David Cameron'ın Sisi'yi İngiltere'ye davet etmesini, 'insan haklarına hakaret' olarak niteledi ve Sisi'nin ülkenin ulusal güvenliği için tehlikeli olduğunu söyledi:
“Demokratik yollarla seçilmiş bir cumhurbaşkanını uzaklaştıran, binlerce kişinin tutuklanması ve öldürülmesinden sorumlu bir darbe liderini ağırlamak ve ona askeri destek sağlamak, barışı ve adaleti yayma iddiasında olan Cameron hükümetini alay edilecek konuma düşürüyor.”
Ortadoğu'daki diktatör rejimlere destek sağlamanın terörü körükleyen faktörlerden biri olduğunu söyleyen Corbyn, "Cameron  Mısır'da demokrasi ve sivil haklar geri dönünceye kadar silah satışını askıya almalıydı" diye konuştu.
Bu arada, Sisi'nin İngiliz hükümeti tarafından ülkeye davet edilmesi, İngiltere'nin başkenti Londra'da protesto edildi. Britanya Müslüman Birliği (MAB) ile "Demokrasi için İngiltere'deki Mısırlılar" adlı grup tarafından düzenlenen gösteride, tarihi İngiliz Parlamentosu önünde bir araya gelen grup, İngiliz hükümetinin Sisi'yi Londra'ya davet etmesine tepki gösterdi. Grup, İngiltere Başbakanı David Cameron'a, Mısır'daki askeri yönetime destek vermeyi sonlandırması çağrısında bulundu.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...