Darbeci Sisi, Londra'da protesto edildi

/ Kaynak: AA
Darbeci Sisi, Londra'da protesto edildi

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere'nin başkenti Londra'da resmi temaslarda bulunan Mısır'ın darbe lideri Abdulfettah es-Sisi protesto edildi.

Birleşik Krallık'taki yerleşik Mısırlıların yanı sıra her yaş grubundan insan hakları ve demokrasi destekçisi çok sayıdaki kişi, yağmurlu havaya rağmen Londra'daki Başbakanlık önünde toplanarak, İngiltere Başbakanı David Cameron tarafından Başbakanlık binasında ağırlanacak Sisi'yi protesto etti.
Londra polisinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı protestoda katılımcılar, Sisi'nin İngiltere'yi ziyaretine tepkilerini, İngilizce ve Arapça olarak, "Sisi diktatör", "Sisi demokrasiyi öldürdü" ve "Cameron utan, İngiliz değerlerine ne oldu?" sloganlarıyla dile getirirken, Mısır bayrakları ve Rabia işaretinin bulunduğu flamalar ile üzerinde "Eğer bu protesto Mısır'da olsaydı, tutuklanmış, yaralanmış, ölmüştünüz", "Kasap Sisi" ve "Katil Sisi İngiltere'de istenmiyor" yazılı pankartlar taşıdı.
Gösteriye destek veren Mısır Devrim Konseyi Başkanı Dr. Maha Azzam, kendi halkını katleden ve muhaliflerine işkence yapan Sisi'nin İngiltere'de bulunmasının İngiliz değerlerine saygısızlık ve uluslararası hukukun ihlali anlamına geldiğini söyledi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...