İsrail askerleri Filistinliler'e ateş açtı!

İsrail askerleri Filistinliler'e ateş açtı!

DÜNYA Haberleri

Batı Şeria'nın pek çok bölgesinde İsrail askerleriyle Filistinliler arasında çıkan olaylarda 6 kişinin yaralandığı bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Ramallah'ın doğusundaki Silvad beldesinde 15 yaşında bir çocuk, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu ayağından yaralandı. Askerlerin bölgede arama başlattığı ve Silvad'ın batı girişine askeri güç sevkiyatında bulunulduğu kaydedildi.
Kalkilya'nın batısındaki En-Nakkar Mahallesi'nde biri çocuk 3 kişi, Nablus'un güneydoğusundaki Akraba beldesinde de 2 kişi gerçek ve plastik mermilerle yaralandı.
El-Halil'in kuzeyindeki Beyt Ummer'de ise çok sayıda kişi İsrail askerlerinin attığı gaz bombasından etkilenerek boğulma tehlikesi geçirdi.
Yahudi yerleşimciler, ağustosta Nablus'ta Devabişe ailesinin evini kundaklamış, olayda anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybederken yalnızca 4 yaşındaki diğer çocukları sağ kurtulabilmişti. Söz konusu olayın başlattığı gerginlik, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla giderek tırmanmış, Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle çatışmalar ciddi boyutlara ulaşmıştı. İsrail vatandaşları ve Yahudi yerleşimcilerin ekim ayının başından bu yana Filistinlilere yönelik saldırılarında ise 70'in üzerinde kişi hayatını kaybetmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...