Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail, 13 Filistinliyi tutukladı!

İsrail, 13 Filistinliyi tutukladı!

DÜNYA Haberleri

İsrail polisi, 3'ü 4 İsrailliyi bıçaklamak suçundan olmak üzere 13 Filistinliyi tutukladı.

İsrail Polis Sözcüsü Luba Samri, yaptığı yazılı açıklamada, yürütülen geniş çaplı arama sonucu bıçaklama olayından sorumlu 16 yaşındaki Filistinlinin tutuklandığını belirtti.
Bıçaklama olayına yardım ettiği şüphesiyle Batı Şeria'da yaşayan 2 Filistinlinin de tutuklandığını ifade eden Samri, arama sürecinde İsrail'e izinsiz girdiği iddiasıyla 10 Filistinlinin daha tutuklandığını bildirdi.
Samri, bir İsrail vatandaşının da ülkenin güneyinde bir Arap'ı darbederek hafif şekilde yaraladığını kaydetti.
İsrail'in güneyindeki Kiryat Gat şehrinde düzenlenen bıçaklı saldırıda dün 4 İsraillinin yaralandığı bildirilmişti.
Yahudi yerleşimcilerin, ağustosta Nablus'ta Filistinli bir ailenin evini kundaklamasıyla fitili ateşlenen ve Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla giderek tırmanan gerginlik nedeniyle Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgeleri İsrail askerleri ve Filistinliler arasında yaşanan arbedelere tanık oluyor. Yaşanan olaylarda ekimden bu yana 70'ten fazla Filistinli öldürüldü. Aynı dönemde 10 İsrail vatandaşı da hayatını kaybetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...