Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Putin çok kızdı

Düzenleyen:
Putin çok kızdı

DÜNYA Haberleri

Putin, “Sırtımızdan bıçaklandık. Kimin işine yaradı bilemiyorum ama bunun Rusya-Türkiye ilişkilerinde ciddi sonuçları olacak” dedi

Rus uçağının düşürülmesinin ardından Rusya Devlet Başkanı Putin’den açıklamalar geldi. Soçi’de Ürdün Kralı Abdullah ile görüşme yaptıktan sonra basın mensuplarının karşısına çıkan Putin, “Rus uçağının vurulmasını sırtımızdan bıçaklanmak olarak yorumluyoruz. Uçak düşürme olayının Rusya-Türkiye ilişkileri açısından ciddi sonuçları olacaktır” dedi. Uçağın Suriye topraklarında, Türkiye sınırından 4 kilometre ileride bir bölgeye düştüğünü öne süren Putin, “Uçak, saldırı esnasında, 6000 metre yükseklikte ve Türkiye topraklarından 1 kilometre uzaklıkta bulunuyordu. Rus uçağı ve pilotları, Türkiye için hiçbir şekilde tehdit teşkil etmedi. Bu çok açık. Suriye’de düşürülen Rus uçağı, DAEŞ’le savaş görevini yerine getiriyordu. Teröristlere önleyici vuruşlar gerçekleştiriyordu” açıklamasında bulundu. ABD ile bu tür olayların önlenmesi konusunda anlaşma imzaladıklarını belirten Putin, “Türkiye de ABD öncülüğündeki koalisyon dahilinde terörle mücadele eden ülkelerden biri. Uçağın düşürülmesinin Türk-Rus ilişkilerine ciddi sonuçları olacaktır. Rusya, Türkiye’ye sadece komşu olarak değil, aynı zamanda dost bir ülke olarak yaklaşmıştır. Böyle bir adım kimin işine yaradı bilemiyorum ama bizim buna ihtiyacımız yok. Türkiye, Rus uçağının düşürülmesinden sonra acilen Rusya ile iletişim kurmak yerine, sanki uçağı Rusya düşürmüş gibi NATO’ya başvurdu” diye konuştu. Putin, Suriye’deki militanlardan Türkiye’ye büyük miktarda petrol geldiğini de öne sürdü.
‘ASKERÎ TEHDİT ANLAMINA GELMİYOR’
Rusya Devlet Başkanlığı Sözcüsü Dimitri Peskov ise, Putin’in yaptığı açıklamaların askeri tehdit anlamına gelmediğini belirtti. Peskov, Putin’in Türkiye’ye “kaçınılmaz sonuçlar” hakkında uyarıda bulunduğunu ifade ederek “Elbette kendisi askerî imalarda bulunmuyordu, bunu dikkate almalıyız” dedi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...