Lavrov ortamı yumuşatıyor

Düzenleyen:
Lavrov ortamı yumuşatıyor

DÜNYA Haberleri

Uçak krizi sonrası iki ülke arasında esen soğuk diplomasi havası, Lavrov’un görüşme talebini kabul etmesiyle değişebilir...

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bugün Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da yapılacak AGİT Bakanlar Toplantısı’nda Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmeyi reddetmeyeceğini açıkladı.
Kıbrıs Rum Kesimi Dışişleri Bakanı Yannis Kasulidis ile Lefkoşa’da gerçekleştirilen ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, Türkiye’den hâlâ özür beklediklerini ancak bu yönde bir adım görmediklerini ifade etti.
Lavrov, bundan sonra Türkiye-Rusya ilişkilerinin eskisi gibi olmayacağını belirterek, “Türkiye ne yapar ne yapmaz bilemeyiz. Ama ne yapmaları gerektiğini biliyorlar. Çavuşoğlu’nun görüşme teklifini reddetmedim. Neler anlatacak kendisinden Belgrad’da dinleyeceğiz diye konuştu. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise, “Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile Belgrad’da görüşebileceğimizi söyledik, Lavrov da ‘Görüşebiliriz’ dedi. Bizim için bu konuda bir problem yok” dedi. Uçak krizinin ardından geçen hafta Lavrov ve Çavuşoğlu telefonla görüşmüştü ve Türk Dışişleri Bakanlığı yetkilileri bu görüşmede iki bakanın Belgrad’da görüşmek konusunda mutabık kaldıklarını belirtmişlerdi. ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkili önceki gün, krizin Çavuşoğlu ve Lavrov’un görüşmesiyle çözüm yoluna girebileceğini söylediği bildirilmişti. 
Rus lider Putin uçak krizi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ne telefonlarını çıkmış ne de Paris’te gerçekleştirilen İklim Zirvesi’nde görüşme talebini kabul etmişti...

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...