Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

NATO'dan uçak krizi açıklaması

Düzenleyen:
NATO'dan uçak krizi açıklaması

DÜNYA Haberleri

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türk hava sahasının ihlal eden Rus uçağının düşürülmesine ilişkin, "Bundan sonra önemli olan gerilimi azaltmak ve gelecekte benzeri durumlardan kaçınmak için gerekli mekanizmaları geliştirmektir" dedi.

Stoltenberg, Suriye'de Ukrayna'dakine benzer sonuçlar doğuran bir çözümün kabul edilemez olduğunu söyledi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türk hava  sahasının ihlal eden Rus uçağının düşürülmesine ilişkin, "Bundan sonra önemli  olan gerilimi azaltmak ve gelecekte benzeri durumlardan kaçınmak için gerekli  mekanizmaları geliştirmektir" dedi.
 
Endişe doğuruyor
 
Stoltenberg, Welt am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, Rusya'nın  artan askeri müdahalelerinin endişe doğurduğunu söyledi.
 
Jens Stoltenberg, "Rus askeri varlığının en kuzeyden Akdeniz'e kadar  önemli ölçüde yapılandığını görüyoruz. O bölgede de (İskandinav ve Baltık  ülkeleri) Türkiye'de gerçekleşene benzer beklenmedik olaylardan kaçınmalıyız"  diye konuştu.
 
Türkiye'nin, uçağın düşürülmesiyle ilgili eleştirilemeyeceğine işaret  eden Stoltenberg, "Her milletin toprak bütünlüğünü korumaya ve savunmaya hakkı  vardır, hava sahası da buna dahildir" dedi.
 
"Suriye'de Ukrayna'daki gibi çözüm kabul edilemez"
 
"Suriye'de Ukrayna'dakine benzer sonuçlar doğuran bir çözümü kabul  edemeyiz" ifadesini kullanan Stoltenberg, Ukrayna krizi sonrası Rusya'nın Kırımı  ilhak ettiğini hatırlattı.
 
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, terör örgütü IŞİD'le mücadelenin  sadece hava bombardımanlarıyla yürütülemeyeceğini belirterek, "Fakat, IŞİD'in  daha fazla ilerlemesini durdurmak için hava saldırılarından faydalanmak önemli"  dedi.
 
Suriye'ye karadan da müdahale edilmesi fikrine karşı olduğunu belirten  Stoltenberg, "Bu, koalisyon güçlerinin ve NATO kuvvetlerinin gündeminde yok. Kara  güçlerine değil daha çok yerel güçlere ihtiyaç var. Müslümanlar bu savaşta en ön  safta. Bu savaşı onlar için gerçekleştiremeyiz" ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...