Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kırım'a 'kısıtlı elektrik akımı' kararı

Kırım'a 'kısıtlı elektrik akımı' kararı

DÜNYA Haberleri

Kırım yarımadasında, tamiratı yapılan 4 ana elektrik iletim hattından sadece birinden akıma izin verileceğin açıklandı.

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı ve Ukrayna Milletvekili Rifat Çubarov, Rusya'nın tek taraflı olarak ilhak ettiği Kırım yarımadasına sınırlı ölçüde elektrik akımının iletilmesine karar verdiklerini açıkladı.
 
Çubarov, yaptığı basın toplantısında, Ukrayna Devlet Başkanının Kırım Tatarlarından sorumlu yetkilisi, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun, Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile yaptığı görüşme sonrasında bu kararı aldıklarını belirtti.
 
Herson bölgesinde yıkılan ve tamiratı yapılan 4 elektrik iletim hattından sadece birinden akıma izin verileceğini duyuran Rifat Çubarov, bu hattın maksimum 200-250 megawatt elektrik akımı taşıdığını, bunun da Kırım'daki sosyal tesislerin ihtiyacını karşılamak için yeterli olduğunu vurguladı.
 
Çubarov, "Biz Ukrayna tarafından Kırım yarımadasına sağlanan bu jestin karşılığı olarak, tutuklu bulunan Kırımlı aktivistlerin serbest bırakılacağını ümit ediyoruz. Ancak, bir uyarıda bulunmak istiyorum; eğer aktivistlerin serbest bırakılması ile ilgili bir gelişme yaşanmaz ise aralık ayı sonunda tekrar elektrik akımını kesebiliriz" diye konuştu.
 
Ukrayna Devlet Başkanının Kırım Tatarlarından sorumlu yetkilisi, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, geçen yıldan bu yana Ukrayna anakaradan Kırım'a verilen elektrik enerjisinin sadece orada yaşayan halk ve sosyal tesisler için değil, askeri tesisler için de yettiğine dikkat çekerek, "Bugüne kadar Kırım'a verilen elektrik enerjisi, işgalcilerin müreffeh bir yaşam geçirmesine yetti. Bu enerji, askeri tesisler, garnizonlar, füze ve hava savunma sistemleri, havaalanları için de yeterli oldu. Ancak, bunun ahlaki, askeri ve siyasi olarak bu şekilde devam etmesi doğru değil. İşgalcilerin yönetimi altında bulunan insanlara saygı temelinde Kırım'a en fazla 200-250 megawatt elektrik akımı verebiliriz" şeklinde konuştu.
 
22 Kasım'da Ukrayna anakarasından Kırım yarımadasına geçiş bölgesi olan Herson'da elektrik iletim hatlarında meydana gelen patlamalar nedeniyle Kırım elektriksiz kalmıştı. Yıkılan iletim hatlarının olduğu bölgeyi abluka altına alan Kırımlı aktivistler, yarımadaya elektrik akımı gönderilmesine engel olmuştu.
 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...