Yemen'de Haniş Adası Husiler'den temizlendi

Düzenleyen:
Yemen'de Haniş Adası Husiler'den temizlendi

DÜNYA Haberleri

Yemen'deki koalisyon güçleri, Kızıldeniz'de stratejik öneme sahip büyük Haniş Adası'nın Husiler ile devrik lider Salih yanlısı birliklerden temizlendiğini bildirdi.

Yemen'deki koalisyon güçleri, Kızıldeniz'de stratejik öneme sahip büyük Haniş Adası'nın Şii Ensarullah Hareketi (Husiler) ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlısı birliklerden temizlendiğini açıkladı. 

Koalisyon güçlerinden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri'nin (HDG) koalisyon güçlerinin deniz ve hava desteğiyle düzenlediği "nitelikli bir operasyonla" büyük Haniş Adası'nın Husiler ile Salih yanlısı birliklerden temizlendiği ifade edildi.

Açıklamada, söz konusu operasyonun, HDG'nin Hacca ile Cevf illerinin Husilerden kurtarılması hedefiyle başlatılan operasyonla eş zamanlı gerçekleştirildiği kaydedildi. 

Kızıldeniz'de Babu'l Mendeb Boğazı yakınlarında yer alan büyük Haniş Adası'nın, devrik lider Salih yanlısı birlikler ile Husiler tarafından Hudeyde kentine silah sevkıyatında ana hatlarından birisi olarak kullanıldığı belirtiliyor. 

Uzmanlar, adanın ele geçirilmesini, Husi ve Salih yanlısı militanların silah teçhizatı temininde kullanılan ana arterlerden birinin kesilmesi şeklinde nitelendirdi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...