Libya uzlaşı görüşmeleri olumlu başladı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Libya uzlaşı görüşmeleri olumlu başladı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Tunus'ta dün başlayan Libya uzlaşı görüşmelerinin olumlu bir havada geçtiği ve bazı konularda ilerleme kaydedildiği bildirildi.

Ülkenin doğusunda bulunan Tobruk'taki Temsilciler Meclisi milletvekillerinden Mustafa Ebu Şakur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplantının olumlu geçtiğini ve ilerleme sağlandığını söyledi.

Toplantıda, üzerinde anlaşma sağlanamayan bazı konuları görüştüklerini anlatan Şakur, başkanlık konseyi sayısını 6'dan 9'a çıkarma konusunda uzlaşmaya varıldığını kaydetti.

Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Martin Kobler de tarafların krizin çözümü için anlaşmaya varmalarını umduğunu dile getirdi.

Toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Libyalı tarafların böyle yoğun bir şekilde bir araya gelmesinin bugüne kadar ilk defa gerçekleştiğini ifade eden Kobler, "Bu girişimleri değerli buluyorum ve destekliyorum. Libyalılar, görüşmelere devam ederek krizi çözme ve siyasi çözüme ulaşma konusunda anlaştı. Müzakere masasına dönmek, bu aşamanın en önemli önceliğidir" dedi.

Trablus'taki Milli Genel Kongre'den milletvekili Salih Mahzum da toplantının verimli geçtiğini ve çabaların birleştirilmesinin zorunlu olduğunu vurguladıklarını söyledi.

Mahzum, görüşmelerin sonuç vereceği yönünde olumlu işaretlerin bulunduğunu, bu toplantıların BM öncülüğünde Libyalı tüm tarafları bir araya getirdiğini kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...