Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rus jetleri Şam'da sivilleri vurdu

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Rus jetleri Şam'da sivilleri vurdu

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Rus savaş uçaklarının başkent Şam'ın Duma ilçesinde sivil yerleşim yerine düzenlediği saldırılarda 50 kişi öldü, 200 kişi yaralandı.

Rus ordusuna ait savaş uçaklarının başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin denetimindeki Duma ilçesine düzenlediği saldırı sonucunda 50 sivilin öldüğü, 200'ünün yaralandığı bildirildi.

AA muhabirinin Duma'daki sivil savunma yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Rus uçakları Doğu Guta bölgesinde yönetim karşıtlarının kontrolündeki Duma'da sivil yerleşim yerlerine 25 hava saldırısı gerçekleştirdi. Olayda 50 sivil yaşamını yitirdi, 200'ü yaralandı.
Rus uçaklarının sabahtan bu yana Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin kontrolündeki ilçe ve beldelere saldırdığına değinen kaynaklar, Zemelka, Cobar, Hamuriye ve Arbin'in de söz konusu yerler arasında bulunduğunu kaydetti.
Kapalı havalarda rejim uçaklarının muhalif bölgelere saldırmadığını aktaran kaynaklar, bugün havanın açık olmasına rağmen uçakların Doğu Guta bölgesindeki ilçe ve beldelere 100 hava saldırısı gerçekleştirdiğini bildirdi.
Düzenlenen hava saldırısında çok sayıda yerleşim yerinin yıkıldığını ve hasar gördüğünü ifade eden yetkililer, ''Rusların hava saldırılarında yaralananlar bölgedeki sahra hastanelerine kaldırılarak, tedavi altına alındı. Doğu Guta bölgesindeki sahra hastaneleri yaralılarla doldu. Ekiplerimiz Duma ilçesinde saldırı bölgesinde enkaz altında kalanlara ulaşmaya çalışıyor'' bilgisini paylaştı.
Bu arada Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi üyesi Yusuf el-Bustani, başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki ilçe ve beldelere yapılan Rus bombardımanını doğrulayarak, saldırılarda çok sayıda ölü ve yaralının olduğunu söyledi.
''Duma'daki saldırılarda sadece 50 kişi öldü'' diyen Bustani, ''Diğer bölgelerle ilgili sahra hastanelerinden ölü sayısıyla ilgili henüz bilgi almadık. Duma'daki saldırılarda çok sayıda durumu ağır olan yaralı var. Bölgede ölü sayısının artmasından endişe ediliyor'' ifadelerini kullandı.
Doğu Guta'da muhaliflerin kontrolünde olan bölgelere Rusların savaş uçaklarıyla, rejim güçlerinin de karadan füze ve havan toplarıyla saldırdığını" belirten Bustani, ''Rejim uçakları normalde yağmurlu ve sisli havalarda kalkmıyor. Bugün hava bulutlu ve Doğu Guta'ya yönelik yoğun bir hava saldırısı var. Bu saldırılar Rus uçaklarınca yapılıyor'' diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...