Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yemen'de 30 Husi militanı öldürüldü

Düzenleyen:
Yemen'de 30 Husi militanı öldürüldü

DÜNYA Haberleri

Yemen'in El-Cevf ilinde Husiler ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri arasındaki çatışmalarda 30 Husi militanının öldüğü bildirildi.

Yemen'in El-Cevf ilinde Ensarullah Hareketi (Husiler) ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) arasındaki çatışmalarda 30 Husi militanının öldüğü bildirildi. 

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre Husilerin büyük kayıp verdiği çatışmalar Cevf'in Ummu'l Hacer, Es-Safra ve Mansur bölgelerinde meydana geldi.

Öte yandan Hadramevt'te konuşlanan Yemen ordusuna bağlı 2 askeri birliğin bugün Şebve'ye bağlı Iseylan ilçesine geldiği belirtildi. Zırhlı araçlar, makinelı tüfekler ve roketatarlarla donatılan askeri birliklerin, Beyhan, Iseylan ve Hureyb ilçelerinin Husilerden kurtarılmasında görev alacağı kaydedildi.

Taiz'de Husi kuşatması nedeniyle hastaneler kısıtlı hizmet veriyor

Ayrıca Yemen'in Taiz kentindeki bazı hastanelerin, yeterli oksijen tüpü bulunamadığı için kısıtlı hizmet verdiği bildirildi. 

Ensarullah Hareketi'nin (Husiler) uyguladığı abluka nedeniyle Taiz'deki Özel Er-Ravda Hastanesi cerrahi vaka kabulünü durdurdu. Kentteki diğer hastanelerin de benzer durumda olabileceği belirtildi. 

Ravda Hastanesi Genel Müdürü Suheyl ez-Zebhani AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Savaşın başlamasından itibaren her gün onlarca sivil ve Halk Direniş Gücü (HDG) milisinin tedavi edildiği hastanede bugün sadece ilk yardım hizmeti veriliyor. Dün gece hastanemizin ameliyat odaları ve yenidoğan ünitelerini tamamen kapattık. Yoğun bakım ünitesinde ise sadece 5 hastamız var" dedi.

Zebhani, Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü'nün de aralarında bulunduğu insani yardım kuruluşlarının, Husilerin elindeki oksijen tüplerinin hastaneye ulaştırılmasını sağlayamadığını ifade etti.

Zebhani, Husilerin dün Ed-Demne bölgesinde, 23 oksijen tüpüne sahip bir tedarikçiyi alıkoyduğunu ve tüplerin içindeki havayı boşaltıp tedarikçiye de direniş güçlerini tedavi eden hastanelere oksijen tüpü vermeyeceğine dair belge imzalattığını dile getirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...