Rusya'dan ABD'ye füze açıklaması

Düzenleyen:
Rusya'dan ABD'ye füze açıklaması

DÜNYA Haberleri

Rus Komutan Karakayev, Rus füzeleri karşısında ABD'nin inşa ettiği füze kalkanının 'elinden bir şey gelmeyeceğini' söyledi.

Rusya'nın Stratejik Füze Kuvvetleri Komutanı Karakayev, düzenlediği bir basın toplantısında, “Uzman tahminlerine göre ABD'nin konuşlandırdığı füze kalkanının, verileri analiz etme becerileri ve ateş gücü bakımından Rusya'nın stratejik füze güçlerinin yaylım ateşine karşı koyabilmesi mümkün değil” ifadelerini kullandı.

‘SİLAHLARIMIZI MODERNİZE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ’
Sputnik'e göre Rusya Stratejik Füze Kuvvetleri'nin ve stratejik nükleer güçlerini geliştirme planlarının ABD'nin sahip olduğu sistemin becerilerine göre adapte edildiğini belirten Karakayev, şunları söyledi:

“Rusya Stratejik Füze Kuvvetleri, Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması'ndaki parametreler çerçevesinde silahlarını en üst seviyede modernize ederek gelişimini devam ettirecek. Yeni nesil kıtalararası balistik füze üretilmesi ve füzelerin yeni hava savunma ve füze savunma sistemlerindeki araçlarla donatılması, yeni muhtemel tehditlerin bertaraf edilmesini garanti altına alacaktır.”

'IŞİD'E KARŞI BALİSTİK FÜZE KULLANMAYI GEREKLİ GÖRMÜYORUZ'
IŞİD'e karşı nükleer bileşen taşımayan kıtalararası balistik füze kullanılmasının gerekli olmadığını da söyleyen Karakayev, ellerinde örgüte ait mevzileri yok edebilecek farklı silahlar bulunduğunu vurguladı.

Karakayev ayrıca, Rusya Stratejik Füze Kuvvetleri'nin 2016 yılında 16 füze testi yapacağını, bunun 2015'teki sayının 2 katı olacağını ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...